Skip to main content

Εκδήλωση για τη χρηματοδότηση δήμων για καθαρές και ευφυείς πόλεις

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το επόμενο Πρόγραμμα Πλαίσιο Ορίζοντας Ευρώπη με στόχο την ενημέρωση αρμόδιων φορέων.

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Ευκαιρίες Χρηματοδότησης από την Αποστολή “Climate-neutral and smart cities” του Προγράμματος Πλαίσιο Ορίζοντας Ευρώπη» συνδιοργανώνει την Τρίτη 7 Ιουλίου 2020 και ώρα 11:00 – 13:15, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) σε συνεργασία με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα 2020 και τον εθνικό εκπρόσωπο στην Αποστολή “Climate-neutral and smart cities”, διευθυντή του ΙΜΕΤ, Δρ. Ευάγγελο Μπεκιάρη.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το επόμενο Πρόγραμμα Πλαίσιο Ορίζοντας Ευρώπη, με στόχο την ενημέρωση των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας και των επιχειρήσεων για την Αποστολή “Climate-neutral and smart cities”.

Το πλαίσιο αυτό θα χρηματοδοτήσει 100 Ευρωπαϊκές πόλεις (τουλάχιστον 1 ανά χώρα) για να καταστούν Καθαρές κι Ευφυείς έως το 2030. Δικαίωμα για χρηματοδότηση έχουν μεγα-πόλεις, αλλά και μικρότερες, καθώς και νησιά και ευρύτερες αστικές περιοχές.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έχουν προγραμματιστεί:

- Ομιλίες για το περιεχόμενο και τον σχεδιασμό της Αποστολής, καθώς και την προετοιμασία των ελληνικών πόλεων.

- Συζήτηση «Στρογγυλής Τράπεζας» με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων και άλλων φορέων.

Στόχος είναι να αναδειχθούν όλες οι πιθανές παράμετροι ενός ιδιαιτέρως πολυπαραγοντικού θέματος, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι πόλεις και να διευκολυνθεί ο απαιτούμενος σχεδιασμός που θα τις οδηγήσει σε πολλές ελληνικές επιτυχείς υποψηφιότητες.