Skip to main content

Εκδήλωση για τις συνέπειες από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019 στην αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης του νέου Δημαρχείου Θεσσαλονίκης

Εκδήλωση-συζήτηση με θέμα τις άμεσες συνέπειες από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Μακεδονία, και βέβαια την πρωτεύουσά της, την Θεσσαλονίκη διοργανώνουν η Δημοτική παράταξη Μένουμε Θεσσαλονίκη Ούτε Φυγή Ούτε Υποταγή και το Κίνημα Άρδην την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019.

Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν, «η αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και η προοπτική διεκδίκησης κατοχύρωσης γλωσσικής μειονότητας στην Βόρεια Ελλάδα· η μάχη για την ιστορία, και τα προβλήματα που θα δημιουργήσει στην ανάδειξη της μακεδονικής πολιτιστικής κληρονομιάς από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Το ζήτημα της ονομασίας προέλευσης προϊόντων, και πόσο αυτό θα επηρεάσει τις εξαγωγές της ευρύτερης περιοχής. Η παραχώρηση ΑΟΖ στην Θεσσαλονίκη, και πώς θα επιδράσει στο λιμάνι της».
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι:

-Δημήτρης Γαρούφας, δικηγόρος – πρώην πρόεδρος του ΔΣΘ

-Γιώργος Καραμπελιάς, εκδότης, συγγραφέας και επικεφαλής του κινήματος Άρδην,

–Αθανάσιος Σαρόπουλος, πρόεδρος Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας, και

– Κώστας Χρυσόγονος, ευρωβουλευτής.

Συντονίζει ο δημοτικός σύμβουλος του Μένουμε Θεσσαλονίκη, Κωνσταντής Σεβρής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης του νέου Δημαρχείου Θεσσαλονίκης (Βασ. Γεωργίου Α΄ 1). Ώρα έναρξης: 7.30 μ.μ.