Skip to main content

Εκδήλωση Καράογλου για την επόμενη ημέρα της οικονομίας

Κύριος ομιλητής είναι ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ στη συζήτηση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι επαγγελματικών κλάδων.

«Η επόμενη ημέρα της οικονομίας και τα σημάδια αισιοδοξίας» είναι ο τίτλος διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργανώνει το πολιτικό γραφείο του κ. Θεόδωρου Καράογλου, τη Δευτέρα 05 Απριλίου 2021 και ώρα 14.00.

Κύριος ομιλητής είναι ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ στη συζήτηση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι επαγγελματικών κλάδων που δοκιμάζονται από την πανδημία.

Με οδηγό τις κυβερνητικές παρεμβάσεις για τη θωράκιση εργαζομένων και επιχειρήσεων, που συνοδεύονται από ισχυρές ενέσεις ρευστότητας και κεντρικό άξονα το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης που θα οδηγήσει στην ασφαλή μετάβαση από το σήμερα στο αύριο, η εκδήλωση θα αναλύσει τις προοπτικές ανάκαμψης, θωράκισης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στη μετά Covid εποχή, αναδεικνύοντας τις προοπτικές που αναδύονται για τους κλάδους του εμπορίου, της εστίασης και του τουρισμού.
 
Περιγράφοντας το πλαίσιο της διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργανώνει, ο κ. Καράογλου εξηγεί πως έρχεται να δώσει χρήσιμες και σαφείς απαντήσεις στο δημόσιο διάλογο που βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη για τη στρατηγική που θα χαράξει η Πολιτεία για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

«Η Κυβέρνηση», σημειώνει ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, «προχωρά προσεκτικά και με ασφαλή βήματα στη σταδιακή επάνοδο της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, μετρώντας συστηματικά την εξέλιξη της πανδημίας. Το άνοιγμα της οικονομίας θα γίνει προσεκτικά και οι αποφάσεις που λαμβάνονται είναι προσαρμοσμένες στα δεδομένα της εποχής.  

Ο αρμόδιος Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, τον οποίο ευχαριστώ για τη συμμετοχή στην εκδήλωση, θα παρουσιάσει το σχέδιο βιώσιμης επαναλειτουργίας της εθνικής μας οικονομίας και θα απαντήσει στις αγωνίες των επαγγελματικών κλάδων που δοκιμάζονται από τις συνέπειες της εξωγενούς και παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης.

Είμαι πεπεισμένος ότι μέσα από τη γόνιμη συζήτηση θα οριοθετηθεί το πλαίσιο της επόμενης ημέρας. Μέσα στη δίνη του οικονομικού αντίκτυπου και χάρη στις κατάλληλες και αποτελεσματικές πολιτικές που εφαρμόζει η Κυβέρνηση για να περιορίσει όσο γίνεται περισσότερο τις επιπτώσεις, ξεπροβάλλουν τα πρώτα σημάδια αισιοδοξίας που θωρακίζονται από την ολοκλήρωση του εθνικού σχεδίου χρηματοδότησης της οικονομίας από το Ταμείο Ανάκαμψης. Προφανώς το αύριο δεν θα είναι ανέφελο, όμως δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες βασιζόμενοι στο ώριμο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».