Skip to main content

Έκκληση Χαρδαλιά για Τσικνοπέμπτη: Ας την περάσουμε με την οικογένειά μας

«Κάθε προσπάθεια να παρακάμψουμε τα μέτρα, οδηγεί σε παράτασή τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ενώ ανακοινώθηκε το αυστηρό lockdown στη χώρα λόγω των αυξημένων κρουσμάτων στοίχημα για την κυβέρνηση αποτελεί η αυριανή μέρα, η Τσικνοπέμπτη, αφού είναι αυξημένος ο κίνδυνος συναθροίσεων.

Διαβάστε ακόμα: Οι Θεσσαλονικείς προετοιμάζονται για τη... σπιτική Τσικνοπέμπτη

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ανακοίνωση των μέτρων επισήμανε χαρακτηριστικά πως «ιδιαίτερα αύριο, που είναι Τσικνοπέμπτη, ας μην προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπο να πάμε σε φίλους και γνωστούς. Ας περάσουμε την ημέρα αυτή στο σπίτι μας, με την οικογένειά μας. Γιατί κάθε προσπάθεια να παρακάμψουμε τα μέτρα, οδηγεί σε παράτασή τους. Κάθε δική μας περιττή μετακίνηση, σημαίνει αυτόματα και διακίνηση του ιού προς πολλούς άλλους. Για αυτό και ένας μικρός περιορισμός σήμερα, μας φέρνει πιο κοντά στον προορισμό του αύριο».

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε ακόμα και στην πραγματοποίηση πορειών. «Βλέπουμε, δυστυχώς επίσης, και θέλω να το τονίσω, σε εποχές lockdown να γίνονται διαδηλώσεις που δημιουργούν συνθήκες υπερμετάδοσης. Γι’ αυτό άλλωστε έχουν σταματήσει και οι κάθε είδους εκδηλώσεις» τόνισε και πρόσθεσε:

«Προφανώς ισχύει το συνταγματικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Αλλά οι οργανωτές διαδηλώσεων σε καιρό πανδημίας, και πρέπει να τονιστεί αυτό, αναλαμβάνουν τεράστια ευθύνη, όχι μόνο απέναντι στους διαδηλωτές που θέτουν σε κίνδυνο τους εαυτούς τους, τους γύρω τους, την οικογένειά τους, αλλά και απέναντι στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Απέναντι στα εκατομμύρια πολιτών που τηρούν τα μέτρα, προστατεύοντας τους ίδιους και τους γύρω τους».