Skip to main content

Έκκληση Ελπιδοφόρου στην ομογένεια για βοήθεια στον πληγωμένο ελληνικό λαό

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής σημειώνει πως έχει δημιουργηθεί και μια ειδική ιστοσελίδα, όπου μπορεί οποιοσδήποτε να πραγματοποιήσει δωρεά.

«Όλες οι κοινότητες της ομογένειας, απανταχού της γης, οφείλουν να συγκεντρώσουν όλες τις δυνάμεις τους και να σπεύσουν σε βοήθεια του πληγέντος ελληνικού λαού και της Ελλάδας μας, που δοκιμάστηκε από τις καταστροφικές φωτιές». Το μήνυμα αυτό στέλνει ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, με εγκύκλιο σημείωμά του το οποίο θα αναγνωστεί σε όλες τις ενορίες και σε όλες τις Ιερές Μονές της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, την Κυριακή, 15 Αυγούστου, ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής τονίζει ότι η Αρχιεπισκοπή ανταποκρίνεται άμεσα στην παρούσα έκτακτη ανάγκη και καλεί κάθε κοινότητα να πραγματοποιήσει έρανο για τη στήριξη των πυρόπληκτων αδελφών μας, υποστηρίζοντάς τους με γενναιοδωρία και αγάπη.

Για τον σκοπό αυτό, όπως σημειώνει, έχει ήδη δημιουργηθεί και μια ειδική ιστοσελίδα στον ιστότοπο της Αρχιεπισκοπής, όπου μπορεί οποιοσδήποτε να πραγματοποιήσει απευθείας δωρεά. Όπως επισημαίνει, μόλις τα κοινοτικά συμβούλια καταθέσουν το ποσό του εράνου στην Αρχιεπισκοπή, θα πραγματοποιηθεί δημόσιος απολογισμός για το σύνολο και για τον τρόπο διάθεσης κάθε βοήθειας.

Τέλος, ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος απονέμει, για μία ακόμη φορά, τα εύσημα σε όλους αυτούς που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για την κατάσβεση των πυρκαγιών και υπογραμμίζει ότι «όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλουμε στην προσπάθεια που γίνεται για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος και της φυσικής ομορφιάς της πατρίδας μας, αλλά και των χαμένων περιουσιών των δοκιμαζόμενων αδελφών μας την επόμενη ημέρα». «Διότι», καταλήγει, «όταν ένα σπίτι καίγεται, δεν αναλωνόμαστε εκείνη τη στιγμή να βρούμε την αιτία, αλλά σπεύδουμε να βοηθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο για την κατάσβεση της φωτιάς».