Skip to main content

Έκκληση Ερυθρού Σταυρού στους νέους - «Στηρίξτε παραπάνω την εθελοντική αιμοδοσία»

Έκκληση στους νέους να στηρίξουν την προσπάθεια του για ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας στην Ελλάδα απηύθηνε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά σήμερα, Τρίτη 14 Ιουνίου 2022, την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, υπενθυμίζοντας τη σπουδαιότητα της εθελοντικής προσφοράς αίματος και απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στους νέους να στηρίξουν την προσπάθεια του για ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, έχοντας την απαραίτητη τεχνογνωσία αλλά και την τεράστια εμπειρία στη διοργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών, προσπαθεί καθημερινά με συνεχείς δράσεις να ευαισθητοποιήσει και να παροτρύνει τον κόσμο, ιδιαίτερα τις νεαρές ηλικίες, να γίνουν εθελοντές αιμοδότες, εστιάζοντας σε σχολεία, αθλητικά σωματεία, εταιρείες, οργανισμούς και φορείς. Παράλληλα, μεταξύ άλλων, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διεξαγωγή αιμοδοσιών εκτός νοσοκομειακών κτηρίων, προκειμένου οι συμπολίτες μας να εξοικειωθούν και να αντιμετωπίσουν τις αιμοδοσίες ως μία καθημερινή πράξη, η οποία ωστόσο αποτελεί το υπέρτατο αγαθό για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Το μήνυμα του Προέδρου του ΕΕΣ, Dr. Αντώνιου Αυγερινού, για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη: «Όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να εξαλείψουμε τη φοβία, την προκατάληψη, την άγνοια, ώστε να ενισχυθεί η εθελοντική αιμοδοσία εν μέσω πανδημίας. Η αιμοδοσία είναι μία υπέρτατη πράξη αγάπης, καθώς το αίμα ούτε παράγεται ούτε αντικαθίσταται, μόνο χαρίζεται. Καλούμε τους νέους να έρθουν να γίνουν εθελοντές αιμοδότες, να χαρίσουν ελπίδα, να χαρίσουν ζωή».