Τρίτη 13 Απριλίου 2021
x

ΕΚΚΛΗΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ

Την απόλυτη τήρηση των μέτρων ζητά ο Μητροπολίτης Γεώργιος που είχε νοσήσει από κορωνοϊό, ενώ νοσηλεύτηκε και στο ΑΧΕΠΑ.

Την ώρα που οι ναοί θα επιτραπεί να ανοίξουν για περιορισμένο αριθμό πιστών την ημέρα των Χριστουγέννων, η πλειοψηφία των Μητροπολιτών βρίσκεται σε επιφυλακή ώστε να τηρηθούν τα μέτρα που προβλέπονται για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Ο μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος που νοσηλεύτηκε μάλιστα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όταν νόσησε από κορωνοϊό έκανε έκκληση στους πιστούς να τηρήσουν τα μέτρα και κυρίως να αποφύγουν τον συνωστισμό.

Αναλυτικά όσα επισημαίνει:   

Όσοι από τους πιστούς ανήκουν σε υγειονομικώς ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, ασθενείς πάσχοντες από αναπνευστικά προβλήματα ή σακχαρώδη διαβήτη ή καρδιαγγειακά νοσήματα) προτρέπονται να αποφεύγουν την έξοδο από τα σπίτια τους και να μην προσέρχονται στους Ιερούς Ναούς, χάριν της προστασίας της υγείας τους και της αποφυγής συγχρωτισμού. Όσοι επιθυμούν μπορούν να μεταλάβουν κατ’ οίκον, σε συνεννόηση με τους ιερείς.   

Οφείλουμε εντός και εκτός των Ιερών Ναών να σεβαστούμε την τήρηση των μέτρων υγιεινής και προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων Αρχών και συγκεκριμένα τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας και χρήση αντισηπτικού.   

Όσοι επιθυμούν να μεταλάβουν είναι προτιμότερο να προσέρχονται μετά το πέρας κάθε Θείας Λειτουργίας. Σημειωτέον, ότι στις Εκκλησίες των πόλεων και κωμοπόλεων θα τελεστούν περισσότερες Θ. Λειτουργίες, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα που έχει ήδη ανακοινωθεί. Για περισσότερες λεπτομέρειες στην Ιστοσελίδα: www.imkitrous.gr , καθώς και στα κοινωνικά δίκτυα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ