Skip to main content

Έκλεψαν κοσμήματα από Πιερία-Χαλκιδική - Τα έκρυψαν στα προσκέφαλα του ΙΧ (vid)

Τέσσερις δράστες παραβίαζαν οικίες και αφαιρούσαν κυρίως κοσμήματα και ρολόγια με τη συνολική λεία τους ξεπερνά τις 6.500 ευρώ.

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων για κλοπές από περιοχές της Πιερίας και της Χαλκιδικής προχώρησαν την Πέμπτη το μεσημέρι στη Λάρισα, αστυνομικοί της Ομάδας Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, την 30 Σεπτεμβρίου 2020 και την 1 Οκτωβρίου, οι δράστες, ενεργώντας μαζί με συνεργό τους, παραβίασαν αντίστοιχα μία οικία σε περιοχή της Χαλκιδικής και διαδοχικά δύο οικίες σε περιοχές της Πιερίας, από τις οποίες αφαίρεσαν ρολόγια και κοσμήματα συνολικής αξίας 6.550 ευρώ, σύμφωνα με τους παθόντες.

Σε έρευνα του οχήματος που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα μέσα στα προσκέφαλα καθισμάτων, κλοπιμαία που είχαν αφαιρέσει από την οικία στην Χαλκιδική. Επίσης, στην κατοχή του ενός βρέθηκε ένα κλεμμένο ρολόι, που είχαν αφαιρέσει από οικία στην Πιερία. Τα κλεμμένα κοσμήματα και ρολόγια αποδόθηκαν στους παθόντες.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής, που τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.