Skip to main content

Το GPS Tracker... πρόδωσε τον πρώτο κλέφτη ηλεκτρικού πατινιού στη Θεσσαλονίκη

Φόρτωσε το ηλεκτρικό πατίνι τής «Rise» σε φορτηγό της εταιρείας που δούλευε κι όταν πήγε να το βάλει στο αυτοκίνητό του τον... τσάκωσαν οι αστυνομικοί

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της Τριανδρίας, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr ένας άνδρας περίπου 40 ετών άρπαξε ένα ηλεκτρικό πατίνι της ιδιωτικής εταιρείας «Rise», η οποία σημειωτέον είναι και η μοναδική, πλέον, που δραστηριοποιείται στον τομέα της ενοικίασης ηλεκτρικών scooter στη Θεσσαλονίκη.

Ο δράστης φόρτωσε το πατίνι στο φορτηγό του, στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο χωριό Λακκιά, επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, πήγε στην έδρα της εταιρείας που εργαζόταν και την ώρα που το έβγαζε από το φορτηγό για να το φορτώσει στο αυτοκίνητό του επενέβη η αστυνομία, η οποία είχε ειδοποιηθεί από τον ιδιοκτήτη της «Rise», τον συνέλαβε και τον οδήγησε στο ΑΤ της Τούμπας.

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Κωνσταντίνος Κουντουρίδης, από την πρώτη στιγμή που έγινε αντιληπτή η κλοπή, εντόπισε το φορτηγό μέσω GPS και το ακολούθησε σε όλη του τη διαδρομή μέχρι και την επέμβαση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον κ. Κουντουρίδη, το άτομο είπε ότι το πατίνι το βρήκε και ήθελε να το δώσει σε έναν φίλο του για να το φτιάξει, ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν κατάλαβε ότι ανήκει στην εν λόγω εταιρεία. Ωστόσο το αδίκημα είναι αυτόφωρο και θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ σε βάρος του υποβλήθηκε και μήνυση.

Να σημειωθεί ότι, σε πρόσφατη αναφορά του σε ρεπορτάζ της Voria.gr, ο κ. Κοντουρίδης δήλωσε ότι για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της ρίψης πατινιών στο Θερμαϊκό μπορεί να εγκατασταθεί ένα ειδικό λογισμικό το οποίο θα επιτρέπει στα πατίνια, μετά τη χρήση τους, να κλειδώνουν μόνον στις ειδικές θέσεις στάθμευσης. «Κι εμάς μας ενδιαφέρει να υπάρχει τάξη στην πόλη και φυσικά να μην υπάρχουν βανδαλισμοί. Στις προτάσεις που έχουμε καταθέσει περιλαμβάνονται και οι ειδικές βάσεις στάθμευσης στις οποίες θα μπορούν να κλειδώνουν τα πατίνια, και μόνον εκεί. Έτσι, οποιοσδήποτε χρήστης παραβαίνει τους όρους χρήσης θα εντοπίζεται», ανέφερε.

Φωτογραφία αρχείου