Skip to main content

Έκλεισε το υποκατάστημα της τουρκικής τράπεζας στη Ρόδο

Η Ziraat είχε κάνει το άνοιγμα στη χώρα μας με προφανή στόχο να δώσει χαμηλότοκα δάνεια, κυρίως στα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας.

Η είδηση πέρασε μάλλον στα ψιλά, αν και η σπουδαιότητά της είναι αντιστρόφως ανάλογη. Τόσο για προφανείς, οικονομικούς λόγους, όσο και – κυρίως – για πολιτικούς, γεωστρατηγικούς. Τι αναφέρει; Ότι το μεγάλο υποκατάστημα που είχε ανοίξει και λειτουργούσε την τελευταία πενταετία στη Ρόδο η τουρκική Ziraat Bank (σσ όσοι γνωρίζουν, υποστηρίζουν ότι πρόκειται για την αντίστοιχη ελληνική Αγροτική Τράπεζα), κλείνει.

Οι λόγοι; Επισήμως, η κάθετη πτώση των εργασιών του, ιδιαίτερα μετά την τελευταία κρίση στην οικονομία της γειτονικής χώρας. Ως γνωστόν, η Ziraat είχε κάνει το άνοιγμα στη χώρα μας με προφανή στόχο να δώσει χαμηλότοκα δάνεια, κυρίως στα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας.

Άλλες πληροφορίες, όμως, αναφέρουν ότι η Ziraat υποχρεώθηκε στο λουκέτο μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδας σε όλα τα υποκαταστήματα της τουρκικής τράπεζας στην χώρα μας. Ωστόσο, ούτε αυτό επιβεβαιώνεται, καθώς όλα παραμένουν στο σκοτάδι.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι ανοικτά παραμένουν τα υποκαταστήματα σε Κομοτηνή και Αθήνα. Αν και υπό τις παρούσες συνθήκες – από οικονομικής απόψεως – στη γειτονική χώρα, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα, όταν γίνεται συζήτηση σε τέτοια θέματα.