Skip to main content

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Άλλα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, άλλα οι bookmakers

Ο λόγος είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το εκλογικό σώμα, εξ ου και ανάλογα με το εύρος του, βλέπουμε να υπάρχουν διαφοροποιήσεις

Όλοι οι δημοσκόποι οι οποίοι σέβονται τον εαυτό τους, παραδέχονται ότι οι έρευνες οι οποίες διενεργούνται σχετικά με την επικείμενη εσωκομματική αναμέτρηση της 5ης Δεκεμβρίου για την ανάδειξη νέου αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής, έχουν αρκετό ρίσκο.

Ο λόγος είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το εκλογικό σώμα, εξ ου και ανάλογα με το εύρος του, βλέπουμε να υπάρχουν διαφοροποιήσεις ως προς τα ευρήματα. “Για να επιτύχουμε ένα δείγμα περίπου χιλίων ατόμων, ανθρώπων που ψήφισαν το ΚΙΝΑΛ το 2019 και προτίθενται να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές θα πρέπει να κάνουμε περισσότερα από 12.000 τηλεφωνήματα, πράγμα αδύνατον”, παραδέχεται στέλεχος γνωστής εταιρείας ερευνών.

Ωστόσο, από τις έως τώρα δημοσκοπήσεις υπάρχει ένα εύρημα στο οποίο συγκλίνουν όλες: τη μάχη για είσοδο στο δεύτερο γύρο θα δώσουν οι τρεις από τους έξι υποψηφίους. Δηλαδή οι Γιώργος Παπανδρέου, Ανδρέας Λοβέρδος και Νίκος Ανδρουλάκης. Οι υπόλοιποι τρεις, Χάρης Καστανίδης, Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης αφήνουν μεν, το πολιτικό στίγμα τους σε αυτήν την αναμέτρηση, χωρίς όμως, να έχουν αναπτύξει κάποια δυναμική, ικανή να απειλήσει την πρώτη τριάδα.

Στις περισσότερες δημοσκοπήσεις ο Ανδρέας Λοβέρδος εμφανίζεται να έχει ένα προβάδισμα, μικρότερο ή μεγαλύτερο, αναλόγως του εύρους του υποτιθέμενου εκλογικού σώματος. Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζονται να δίνουν μάχη για είσοδο στον δεύτερο γύρο όπου εκεί, ο πρώην πρωθυπουργός φαίνεται να χάνει με οποιονδήποτε εκ των άλλων δύο ως αντίπαλο, ενώ στο δίπολο Λοβέρδος – Ανδρουλάκης, πότε φαίνεται να κερδίζει ο πρώτος, πότε ο δεύτερος.

Αυτή είναι η εικόνα των δημοσκοπήσεων. Οι bookmakers, ωστόσο, έχουν ελαφρώς διαφορετική γνώμη. Για παράδειγμα, οι “αποδόσεις” στην betshop θέλουν ως δίδυμο στο δεύτερο γύρο τους Νίκο Ανδρουλάκη και Γιώργο Παπανδρέου.

Για τον πρώτο η απόδοση είναι 2,15, ενώ για τον δεύτερο 2,25 και ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος με απόδοση 5,50. Για τους υπόλοιπους τρεις οι αποδόσεις είναι 251 για τον Παύλο Χρηστίδη και 501 για τους Παύλο Γερουλάνο και Χάρη Καστανίδη. Όσον αφορά τον δεύτερο γύρο ως πιθανότερο ζευγάρι εμφανίζονται οι Ανδρουλάκης/Παπανδρέου με απόδοση 1,75 και ακολουθούν Ανδρουλάκης/Λοβέρδος 3,50 και Παπανδρέου/Λοβέρδος 4,50.