Skip to main content

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ψήφισαν ήδη 120.000 - Βεβαιότητα ότι θα «σπάσει» το φράγμα των 200.000

Εκτιμάται ότι γύρω στις 10 το βραδυ θα έχει ανακοινωθεί το 15% των αποτελεσμάτων που θα δώσει τη δυνατότητα να φανεί, ως τάση, το τελικό αποτέλεσμα.

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η εκλογική διαδικασία του Κινήματος Αλλαγής για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του κόμματος. Έως τις 13:30 προσήλθαν πάνω από 120.000 ψηφοφόροι και θεωρείται δεδομένο ότι θα ξεπεράστουν οι 200.000, μέχρι να κλείσουν οι κάλπες.

Σημειώνεται πως 2017 στον πρώτο γύρο είχαν ψηφίσει 212.000 άτομα και στον δεύτερο γύρο 156.000. Την ίδια ώρα, την προηγούμενη Κυριακή, κατά τον πρώτο γύρο της εκλογικής διαδικασίας οι ψηφοφόροι έφτασαν τους 270.000.

Η ψηφοφορία -που πραγματοποιείται πιο γρήγορα καθώς δεν χρειάζεται εγγραφή- θα διαρκέσει έως τις 7 το απόγευμα αν και δεν αποκλείεται να δοθεί μικρής διάρκειας παράταση εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, όπως συνέβη και την προηγούμενη εβδομάδα.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι ψήφισαν και στον α’ γύρο της διαδικασίας.

Εκτιμάται ότι γύρω στις 10 το βραδυ θα έχει ανακοινωθεί το 15% των αποτελεσμάτων που θα δώσει τη δυνατότητα να φανεί, ως τάση, το τελικό αποτέλεσμα.

Ν. Ανδρουλάκης: Ζητώ καθαρή εντολή

Στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου ψήφισε λίγο πριν τις 11:30 ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, επεσήμανε: «Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την πατρίδα μας, τη Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, τα όνειρα, οι ελπίδες, οι προσδοκίες όλων των γενεών ενώνονται. Ζητώ ξανά κι αυτή την Κυριακή μεγάλη συμμετοχή από τους προοδευτικούς δημοκράτες που ήρθαν και την πρώτη Κυριακή. Ζητώ καθαρή εντολή για να ξανακάνουμε όλοι μαζί ισχυρή και περήφανη τη Δημοκρατική Παράταξη».

Γ. Παπανδρέου: Μήνυμα ελπίδας για μια μεγάλη παράταξη

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Δημαρχείο της Νίκαιας, λί μετά τις 11:00.

Μετά την ψηφοφορία, ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, ανέφερε πως «την περασμένη Κυριακή, με τη μεγάλη συμμετοχή που είχαμε, στείλαμε μήνυμα ελπίδας για μια μεγάλη παράταξη, που θα είναι ευεργετική για τον τόπο».

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ακόμη: «Σήμερα, όλοι οι δημοκράτες στις κάλπες, ψηφίζουμε για μια ισχυρή ηγεσία του Κινήματος, με ισχυρή φωνή στη Βουλή, για μια δίκαιη και πράσινη κοινωνία. Από αύριο μας περιμένουν πολλή δουλειά και νέοι αγώνες για την Ελλάδα της δικαιοσύνης, της προκοπής και της ανθρωπιάς».