Skip to main content

ΕΚΠΑ: Εισαγγελική έρευνα για τον καθηγητή που κατήγγειλαν φοιτήτριες

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών τίθενται υπό εισαγγελική διερεύνηση όσα καταγγέλλονται από φοιτητές του Τμήματος ΜΜΕ.

Στο στόχαστρο του εισαγγελέα τίθενται οι καταγγελίες φοιτητών σε βάρος καθηγητή του ΕΚΠΑ, ο οποίος φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά φοιτήτριες και παύθηκε από τα καθηκοντά του με απόφαση της Συγκλήτου, η οποία και αποφάσισε να παραπέμψει τον διδάσκοντα στο πειθαρχικό όργανο του ιδρύματος.

Διαβάστε σχετικά ΕΚΠΑ: Φοιτήτριες καταγγέλλουν καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, τίθενται υπό εισαγγελική διερεύνηση όσα καταγγέλλονται από φοιτητές του Τμήματος ΜΜΕ του ΕΚΠΑ για καθηγητή τους, ο οποίος σύμφωνα με φοιτήτριες, τους ζητούσε να φωτογραφίζονται για αυτόν.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Φοιτητών, ο οποίος ζήτησε την απομάκρυνση του πανεπιστημιακού, οι καταγγελίες δεν αφορούν μόνο ενέργειες σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά και συμπεριφορές αντιδεοντολογικές σε βάρος φοιτητών και φοιτητριών.

Η κ. Παπαγεωργακοπούλου δίνει εντολή να ερευνηθεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που ξεκινά, αν είναι βάσιμες οι καταγγελίες και να εξακριβωθεί αν ο καθηγητής έχει διαπράξει αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, αλλά και άλλα, όπως αυτό της παράνομης βίας.