Skip to main content

Εκπαιδεύοντας το παιδί μου να ενεργεί μόνο του

«Πώς να αρχίσετε να εκπαιδεύετε ένα παιδί. Πρώτος κανόνας: αφήστε το μόνο. Δεύτερος κανόνας: αφήστε το μόνο. Αυτή είναι ολόκληρη η αρχή.»–D.H. Lawren

Η ανατροφή των παιδιών με ένα γονιό ελικόπτερο σημαίνει συμμετοχή στη ζωή ενός παιδιού με υπερβολικό έλεγχο και υπερπροστασία.

Σημαίνει να είναι πολύ κοντά ο γονιός , να δίνει μεγάλη προσοχή στο παιδί και να προσπαθεί να αποφύγει οποιαδήποτε ζημιά, σωματική και ψυχολογική. Αυτό είναι όπου τα προσωπικά όρια διαχέονται και η υπερβολική ανησυχία οδηγεί σε απώλεια αυτόνομης ανάπτυξης.

Αν νομίζατε ότι οι γονείς ελικόπτερο ήταν υπερβολικοί, περιμένετε μέχρι να μάθετε για τους Γονείς του Χορτοκοπτικού μηχανήματος. Πρόκειται για τη νέα γενιά γονέων ελικοπτέρων, που ανεβαίνουν στο επόμενο επίπεδο. Αντί να αιωρούνται, αυτοί οι γονείς προετοιμάζουν ενεργά το δρόμο για την επιτυχία των παιδιών τους, κόβουν όλα τα εμπόδια που βλέπουν στο μονοπάτι του παιδιού τους. Τα παιδιά τους φαίνονται πάντα τέλεια και αν δεν είναι, θα επέμβουν και θα το βελτιώσουν αμέσως. Αυτό δεν ακούγεται καλό ?

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο της Δέσποινας Δριβάκου στο vwoman.gr