Skip to main content

Μυθική επιτυχία της Πυλαίας στο χάντμπολ: Κέρδισε την ΑΕΚ και σήκωσε το Κύπελλο Ελλάδος!

Η Πυλαία που δεν μετρά καν μια δεκαετία ζωής, αφού πέταξε έξω τον ΠΑΟΚ νίκησε και την ΑΕΚ στον τελικό κατακτώντας μια σπουδαία διάκριση.

Ο Δαβίδ νίκησε τον Γολιάθ σήμερα στο ελληνικό χάντμπολ, αφού η ΑΕΣΧ Πυλαίας των ερασιτεχνών φοιτητών επικράτησε της ΑΕΚ στον τελικό Κυπέλλου χειροσφαίρισης,  στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης, κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδος αν και μετρά μόλις εννέα χρόνια ζωής ως σύλλογος.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία απαρτίζεται από ερασιτέχνες και φοιτητές, πέτυχε έναν άθλο, ο οποίος πανηγυρίστηκε δεόντως από τους νεαρούς παίκτες, αλλά και τους φιλάθλους.

Η Πυλαία έβαλε πίεση στην ΑΕΚ από τα πρώτα λεπτά. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι και το 19ο λεπτό. Τότε, η ομάδα της Θεσσαλονίκης άρχιζε να παίρνει διαφορά, η οποία κυμαινόταν στα 2-3 γκολ.

Η Πυλαία έπαιζε καταπληκτική άμυνα, είχε σε πολύ καλή μέρα τον τερματοφύλακά της, ενώ ήταν αποτελεσματική στην επίθεση. Έτσι, έκλεισε το πρώτο μέρος μπροστά στο σκορ με 12-9.

Στο δεύτερο μέρος η Πυλαία μπήκε πάλι δυνατά και αύξησε τον δείκτη του σκορ στο 14-9. Η ΑΕΚ θέλησε να αντιδράσει για να μειώσει, όμως οι Θεσσαλονικείς άντεξαν στην πίεση και φρόντιζαν να απαντούν. Στο 15ο λεπτό του β' μέρους μετά από ώρα η Ένωση με δύο γκολ του Καλόμοιρου μείωσε στο 15-17.

Η Πυλαία είχε κολλήσει για αρκετά λεπτά στα 17 γκολ και στο 48' η ΑΕΚ έχασε πέναλτι με τον Τζηρά και δεν μπόρεσε να φτάσει στο γκολ. Οι Θεσσαλονικείς έμειναν και με λιγότερους παίκτες λόγω δύο δίλεπτων αποβολών, ωστόσο διατήρησαν το +2.

Στο 54ο λεπτό η ΑΕΚ μείωσε τελικά στο γκολ με τον Τζήρα, ωστόσο ο Ελευθεριάδης αντέδρασε και ανέβασε ξανά τη διαφορά. Η Πυλαία μέχρι και το τέλος ανταποκρινόταν στην πίεση της ΑΕΚ και απαντούσε στα γκολ της. Η Ένωση μέχρι το φινάλε μείωσε στο γκολ, αλλά η Πυλαία πήρε τη νίκη με 21-20.