Skip to main content

Έκρηξη στα Γρεβενά: Κατέληξε ο 28χρονος πολυτραυματίας που νοσηλευόταν στο Παπανικολάου

Η κατάσταση του 28χρονου εργαζόμενου ήταν εξαιρετικά κρίσιμη και νοσηλευόταν από χθες το απόγευμα διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Δεν τα κατάφερε τελικά ο 28χρονος εργαζόμενος που τραυματίστηκε χθες βαριά κατά την έκρηξη που σημειώθηκε στο εργοστάσιο επεξεργασίας ξυλείας και παρασκευής βιομάζας Alfa Wood που βρίσκεται στην περιοχή Μαυραναίοι Γρεβενών.

Η κατάστασή του ήταν εξαιρετικά κρίσιμη και νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Ο εγκαυματίας είχε υποστεί καθολικά εγκαύματα έκτασης 95% επιφανείας σώματος ολικού πάχους και συνοδό βαρύ εισπνευστικό έγκαυμα αεροφόρων οδών.

Το βράδυ της 04/05 οδηγήθηκε στο χειρουργείο για τις απαραίτητες επείγουσες χειρουργικές πράξεις και στη συνέχεια παρέμεινε στη Μονάδα Εγκαυμάτων σε καταστολή και με υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο 28χρονος ήταν στο τμήμα Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας του εργοστασίου. Τη στιγμή της έκρηξης, ο ίδιος καθώς και ένας ακόμη, εργαζόμενος ιταλικής υπηκοότητας, εκτελούσαν εργασίες συντήρησης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η έκρηξη σημειώθηκε σε μηχάνημα που μετατρέπει λάδι σε ατμό. Από την έκρηξη προκλήθηκε φωτιά μικρής έκτασης σε δεξαμενή του εργοστασίου.

Διαβάστε: Πραγματογνώμονες για την έκρηξη στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής από βιομάζα στα Γρεβενά