Skip to main content

Εκσυγχρονίζεται ο δημοτικός φωτισμός στην Καλαμαριά

Ποιες οδούς της περιοχής αφορούν οι παρεμβάσεις αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού - Αντικατάσταση του δικτύου και σε νησίδες και πεζοδρόμια

Άρχισαν τα έργα για την αντικατάσταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού που βρίσκεται μέσα σε νησίδες, πεζοδρόμια και σε επιλεγμένους οδικούς άξονες της Καλαμαριάς.

Στόχος του έργου, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, είναι η εναρμόνιση με τις σύγχρονες απαιτήσεις ποιότητας, ασφάλειας και περιορισμού στην κατανάλωση ενέργειας, η αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού και η ανάδειξη ενός σύγχρονου νυχτερινού αστικού φυσικού περιβάλλοντος.

Οι παρεμβάσεις αφορούν την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού στις οδούς: Αργοναυτών, Κερασούντος, Καπετάν Γκόνη, Μητροπολίτου Κυδωνίων, Καραολή & Δημητρίου, Καλλίδου, Τραπεζούντος, Πασαλίδη, Περικλέους, Χηλής, Βρυούλων και Ιφιγένειας.

Για το έργο αυτό ο δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης δηλώνει: «Μετά την αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού στους οδικούς άξονες Σαράφη και Γεννηματά, συνεχίζουμε και στους υπόλοιπους οδικούς άξονες του Δήμου μας, με στόχο και σκοπό μέσα στα επόμενα χρόνια δύο χρόνια, να αντικαταστήσουμε τον δημοτικό φωτισμό σε όλο το εύρος της Καλαμαριάς με σύγχρονα φωτιστικά, τεχνολογίας LED, τα οποία θα βελτιώσουν τον νυχτερινό φωτισμό στην πόλη μας και θα εξοικονομήσουν σημαντικούς οικονομικούς πόρους, μειώνοντας την κατανάλωση ρεύματος για τον Δήμο μας. Αξιοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο τα χρήματα των συμπολιτών μας, προερχόμενα από το κομμάτι των ανταποδοτικών τελών, για την βελτίωση της καθημερινότητάς τους».

Φωτογραφία αρχείου