Skip to main content

Εκσυγχρονίζεται το Ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης Αριστοτέλης έπειτα από εγκατάλειψη

Το Ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης «Αριστοτέλης» λειτουργεί στο παλιότερο και ιστορικότερο κτήριο του ΚΚΠΠΚΜ & του ιδρύματος «Άγιος Παντελεήμων».

Μία νέα εποχή ανέτειλε για το Ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Λειτουργικής Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία «Αριστοτέλης» στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, το οποίο πλέον ξεπερνά την εγκατάλειψη και την παρακμή του παρελθόντος.

Μετά την αποκατάσταση βλαβών, την συντήρηση και τον ελαιοχρωματισμό των κτηρίων, υλοποιήθηκε και τέθηκε σε λειτουργία και η εγκατάσταση φυσικού αερίου για θέρμανση και παροχή ζεστού νερού.

Έτσι, ξεπεράστηκε ένα τεράστιο πρόβλημα και πλέον είναι εφικτή η εξοικονόμηση χρηματικών πόρων, αλλά και η προστασία του περιβάλλοντος μέσα από την πολύ πιο οικολογική χρησιμοποίηση του φυσικού αερίου, έναντι του πετρελαίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η υφιστάμενη διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (ΚΚΠΠΚΜ) ανέλαβε και έκανε πράξη την πρωτοβουλία αυτή, παρόλο που μπορούσε να είχε υλοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια.

Το Ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης «Αριστοτέλης» λειτουργεί στο παλιότερο και ιστορικότερο κτήριο του ΚΚΠΠΚΜ & του ιδρύματος «Άγιος Παντελεήμων», από το 1931 στην οδό Λαγκαδά στη Σταυρούπολη, αφού εκεί πρωτοξεκίνησε η κρατική πρόνοια για τους άπορους και εγκαταλελειμμένους ανθρώπους εκείνης της εποχής. 

«Με δύναμη και όραμα συνεχίζουμε τα έργα ανάταξης στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας σε όλα τα παραρτήματά μας στην Κεντρική Μακεδονία. Το έργο μας στον «Αριστοτέλη» θα κάνει τις συνθήκες εκπαίδευσης των ωφελούμενων πολύ καλύτερες. Έχουμε δώσει μια υπόσχεση: να κάνουμε την ζωή των περιθαλπομένων & ωφελούμενων καλύτερη με ποιότητα και συνθήκες, που αξίζουν στους αδύναμους και ευάλωτους συμπολίτες μας. Συνεχίζουμε με την ελπίδα του χαμόγελου των συνανθρώπων μας!”, επισήμανε σχετικά η Πρόεδρος του ΚΚΠΠΚΜ, κα. Βίκη Νάκου.