Skip to main content

Έκτακτη σύσκεψη στον Δ. Δέλτα για τα καιρικά φαινόμενα

Ο δήμαρχος Δέλτα έδωσε εντολή να τεθούν σε επιφυλακή όλα τα μηχανήματα της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και των Τεχνικών Υπηρεσιών

Έκτακτη σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας του δήμου Δέλτα συγκάλεσε το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης, προκειμένου να ενημερωθεί για την ετοιμότητα των υπηρεσιών.

Ο Δήμος Δέλτα έχει τεθεί σε συναγερμό για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενο νέο κύμα κακοκαιρίας που σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αναμένεται τις επόμενες ημέρες και πρόκειται να επηρεάσει και την περιοχή.

Η σύσκεψη έγινε στο δημαρχείο ενώ είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με όλους τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων του δήμου Δέλτα, λόγω τήρησης των μέτρων προστασίας από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ο κ. Ιωαννίδης ζήτησε να γίνουν άμεσα όλες οι ενέργειες ώστε να είναι σε θέση οι αρμόδιες υπηρεσίες, να αντιμετωπίσουν άμεσα και αποτελεσματικά τυχόν ακραία καιρικά φαινόμενα. Παράλληλα ζήτησε να τεθεί όλο το προσωπικό των τεχνικών υπηρεσιών των υπηρεσιών καθαριότητας και οι οδηγοί των μηχανημάτων σε επιφυλακή από το πρωί της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου.

«Θέσαμε όλο τον μηχανισμό του Δήμου σε επιφυλακή για τις επόμενες ημέρες και ζήτησα την διαρκή επαγρύπνηση όλων των υπηρεσιών προκειμένου να ανταποκριθούμε άμεσα αν και όπου προκύψει ανάγκη. Στόχος μας είναι να κρατηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο μέσα στις κοινότητες και να μην υπάρξει πρόβλημα στις μετακινήσεις των πολιτών», τόνισε ο κ Ιωαννίδης.

Ο Δήμαρχος έδωσε εντολή να τεθούν σε επιφυλακή όλα τα μηχανήματα της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και των Τεχνικών Υπηρεσιών και ζήτησε από τους αρμόδιους Αντιδημάρχους να φροντίσουν ώστε να μη μείνει καμία κοινότητα και κανένα σχολείο χωρίς αλάτι.

Ήδη το μεγαλύτερο μέρος των οχημάτων έχουν σταθμεύσει σε κεντρικά σημεία, στις δημοτικές κοινότητες του Δήμου Δέλτα ώστε να κινηθούν άμεσα όπου θα παρουσιαστεί πρόβλημα λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων. Στη διάθεση της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, έχει τεθεί όλος ο στόλος των οχημάτων του δήμου Δέλτα που αποτελείται μεταξύ άλλων από 4 jcb, 2 γκρέιντερ, 3 ελκυστήρες 4 μικρά φορτηγά 4 επί 4 με λεπίδες και μικρές αλατιέρες, τρεις μισθωμένες αλατιέρες και τρία μισθωμένα μεγάλα εκχιονοστικά. Επιπλέον στη διάθεση της πολιτικής προστασίας είναι ακόμη τρία jcb και ένα γκρέιντερ της ΔΕΥΑΔΔ.

Μετά από συνεννόηση με τους προέδρους αγροτικών συνεταιρισμών και των ΤΟΕΒ έχουν τεθεί στη διάθεση του Δήμου αγροτικά μηχανήματα ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται και ιδιώτες με τρακτέρ και άλλα βαριά οχήματα για να επέμβουν όπου χρειαστεί μετά από σχετική εντολή της Πολιτικής Προστασίας. Στις εγκαταστάσεις των τεχνικών υπηρεσιών έχουν αποθηκευτεί 600 τόνοι με αλάτι.

Μεγάλες ποσότητες αλατιού έχουν μοιραστεί στην κοινότητα της Χαλάστρας στο Μυγδόνιο αθλητικό κέντρο, στον υδατόπυργο του Ανατολικού στο γήπεδο των Κυμίνων και στον υδατόπυργο των Νέων Μαλγάρων, στο γήπεδο του Καλοχωρίου και στο γήπεδο των Διαβατών. Ποσότητες αλατιού είναι αποθηκευμένες στις εγκαταστάσεις της Αντιδημαρχίας καθαριότητας και της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Υπηρεσιών προκειμένου να εξυπηρετήσουν μεταξύ άλλων και τους δημότες της Νέας Μαγνησίας και της Σίνδου, αντίστοιχα. Στη κοινότητα της Βραχιάς θα μοιραστούν ποσότητες με συσκευασμένο αλάτι.

O Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Γλώσσης είναι σε διαρκή επικοινωνία με τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων των εννέα κοινοτήτων του Δήμου Δέλτα ενώ υπάρχει και συντονισμός με την αρμόδια διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν Αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ και εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας.