Skip to main content

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Kαταιγίδες και χιόνια από το βράδυ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε πολλές περιοχές της χώρας από σήμερα το βράδυ, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ

Για πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού από σήμερα το βράδυ από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τους θυελλώδεις ανέμους και τις χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και ημιορεινά, κάνει λόγο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε, αύριο, Τετάρτη (25η Μαρτίου 2020) αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά και πιθανώς στην Ήπειρο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Πέμπτη θα επηρεαστούν η Κρήτη, οι Κυκλάδες και τα νοτιότερα τμήματα της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα). Στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της βόρειας Πελοποννήσου οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Την Πέμπτη (26-03-2020)

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και εκ νέου από τις βραδινές ώρες στη δυτική Ελλάδα. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη μέχρι το απόγευμα και από το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα. Κατά διαστήματα στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Β. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην Ήπειρο, τη δυτική Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα). Από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Την Παρασκευή (27-03-2020)

Α. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται: Τις πρωινές ώρες στη δυτική Ελλάδα, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία και πιθανώς τις νοτιότερες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας.

Β. Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα ηπειρωτικά ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα).

Το Σάββατο (28-03-2020)

Ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί κυρίως στην ανατολική και τη νότια χώρα, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα.