Skip to main content

Το Άγιον Όρος πάει... Αμερική: Έκθεση της Αγιορείτικης Εστίας Θεσσαλονίκης στη Βοστώνη

Στη συγκεκριμένη έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στις 13/9 αποτυπώνεται η χιλιόχρονη ιστορία του Αγίου Όρους μέσα από κείμενα και φωτογραφικό υλικό.

Η Αγιορειτική Εστία Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Mount Athos Foundation of America, παρουσιάζουν στην Αμερική την εκδήλωση με τίτλο «Άγιον Όρος. Η Κιβωτός της Ορθοδοξίας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022 στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο (Maliotis Cultural Center) του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού, στη Βοστώνη.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει την παρουσίαση της ομότιτλης έκθεσης, σε επιμέλεια Αναστάσιου Ντούρου, διευθυντή της Αγιορειτικής Εστίας, στην οποία αποτυπώνεται η χιλιόχρονη ιστορία του Αγίου Όρους μέσα από κείμενα και φωτογραφικό υλικό.

Σε ειδικά ταμπλό παρουσιάζεται το ιστορικό των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους, ενώ οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν βασικές πληροφορίες για την ιστορία και τους θεσμούς, την τέχνη, την αρχιτεκτονική, την πνευματική ζωή και το φυσικό περιβάλλον του Αγίου Όρους.

Την ίδια ημέρα, στις 13/9, θα πραγματοποιηθεί και ημερίδα αφιερωμένη στην Αθωνική Πολιτεία. Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο πρόεδρος του Mount Athos Foundation of America Robert W. Allison και την ημερίδα θα χαιρετίσει ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο ιερομόναχος Λουκάς Ξενοφωντινός εκπροσωπώντας την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, και ο κ. Ντούρος.

Η έκθεση θα παραμείνει στους χώρους του Maliotis Cultural Center μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.