Skip to main content

Εκτός ΝΔ Τσαβλής και Ακριτίδου για τους εκτός λίστας εμβολιασμούς

Με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργου Στεργίου αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα των δύο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Την αναστολή της κομματικής ιδιότητας της Δήμητρας Ακριτίδου και του Δρόσου Τσαβλή, μετά τις καταγγελίες για εκτός λίστας εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό σε δύο ιδρύματα της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργου Στεργίου αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα των Δήμητρας Ακριτίδου και Δρόσου Τσαβλή καθώς και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απάλλαξε των καθηκόντων της την αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου, καθώς η ίδια αρνήθηκε να παραιτηθεί, και κάλεσε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσο Τσαβλή να υποβάλει την παραίτησή του στο Σώμα.

Οι ραγδαίες εξελίξεις έρχονται μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για εκτός λίστας εμβολιασμούς σε δύο ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, ζήτημα για το οποίο διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr ο κ. Τσαβλής είναι πνευμονολόγος στο ένα από τα δύο ιδρύματα, στο οποίο φέρονται να εμβολιάστηκαν εκτός σειράς άτομα του οικογενειακού του περιβάλλοντος. Σε ό,τι αφορά την κ. Ακριτίδου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να εμβολιάστηκε η ίδια εκτός σειράς στο ένα από τα δύο ιδρύματα στο οποίο είναι γιατρός η κόρη της.