Skip to main content

Εκτός οκτάδας ο Άρης, ηττήθηκε από το Περιστέρι

Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 82-65 των κιτρινόμαυρων το βράδυ της Τετάρτης με αποτέλεσμα ο Άρης να χάσει την είσοδό του στα play-off.

Το μεν Περιστέρι ήταν σίγουρα έκτο. Ο δε Άρης χρειαζόταν νίκη και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να χωρέσει στην οκτάδα. Τελικά οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 82-65 των κιτρινόμαυρων το βράδυ της Τετάρτης (28/4) για την 22η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Stoiximan Basket League, με αποτέλεσμα να τους στείλουν σε πρόωρες καλοκαιρινές διακοπές ενώ εκείνοι προετοιμάζονται πλέον για τον α' γύρο των playoffs στον οποίο θα αντιμετωπίσουν τον Προμηθέα με μειονέκτημα έδρας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το καλό ξεκίνημα του Άρη έδωσε ένα ενδιαφέρον ματς από νωρίς, με το Περιστέρι να κλείνει μεν το πρώτο δεκάλεπτο στο +2 (20-18), αλλά να έχει μόλις 6/17 σουτ (3/9 δίποντα και 3/8 τρίποντα) απέναντι στα 7/9 δίποντα των κιτρινόμαυρων. Το ματς έγινε πιο σκληρό στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να σκοράρουν κοντά στο καλάθι, ακόμη κι έτσι όμως κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το ημίχρονο (39-35) στο οποίο είχαν πετύχει μόλις έξι πόντους στη ρακέτα απέναντι στους 22 του Άρη που όμως δεν είχε περιφερειακό σουτ (1/10 τρίποντα).

Ο Γκουτιέρεζ μπήκε καλά στο β' μέρος, το Περιστέρι πήγε σε μια απόσταση εννέα πόντων (48-39 στο 24'), με αποτέλεσμα ο Άρης να ξεμείνει από δυνάμεις, κουράγιο και κίνητρο, να βρεθεί πίσω με διψήφια διαφορά και να συμβιβαστεί με τη μοίρα του. Ο Σάββας Καμπερίδης έδωσε στο τέταρτο δεκάλεπτο χρόνο στους νεαρούς του, οι γηπεδούχοι έφτασαν δια περιπάτου στο θετικό αποτέλεσμα και πλέον κοιτάζουν τη σειρά με τον Προμηθέα, μια σειρά στην οποία θα χρειαστούν το μπρέικ με φόντο την πρόκριση στα ημιτελικά του ελληνικού πρωταθλήματος.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πιτσίλκας, Λιότσιος, Χριστινάκης

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-18, 39-35, 61-50, 82-65