Skip to main content

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ Πανεπιστημιακών η Αλεξίου που προσχώρησε στον Ζέρβα

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Πανεπιστημιακών Θεσσαλονίκης ανέστειλε την ιδιότητά της ως μέλος μετά την προσχώρησή της στην παράταξη Ζέρβα

Την απόφαση να αναστείλει την ιδιότητα της Δήμητρας Αλεξίου ως μέλος της αποφάσισε η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Πανεπιστημιακών Θεσσαλονίκης, μετά την προσχώρηση της δημοτικής συμβούλου που είχε εκλεγεί με τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Μαζί – Ανοιχτή Πόλη» στην παράταξη Ζέρβα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Πανεπιστημιακών Θεσσαλονίκης συζήτησε με τη δημοτική σύμβουλο και μέλος της Ο.Μ. κ. Δ. Αλεξίου μετά την ανεξαρτητοποίηση της ως δημοτικής συμβούλου από τη δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί-Ανοιχτή Πόλη» και τη συμπαράταξη της με τη συμπολίτευση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

«Επισημάνθηκε στην κ. Αλεξίου ότι εκλέχτηκε στη βάση μιας προγραμματικής και πολιτικής συμφωνίας και από αυτούς που την στήριξαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την αυτονομία των μαζικών χώρων από τις κομματικές εξαρτήσεις και σέβεται τις διαφορετικές επιλογές των μελών του σε αυτούς τους χώρους. Ωστόσο, οι πολιτικές διαφοροποιήσεις είναι σεβαστές, στο βαθμό που γίνονται σεβαστές οι συλλογικές αποφάσεις και βέβαια η απόφαση του εκλογικού σώματος», εξηγεί η Οργάνωση και συμπληρώνει:

«Η κ. Αλεξίου διατηρεί την έδρα που κατέλαβε συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της «Θεσσαλονίκη Μαζί – Ανοιχτή Πόλη», αλλά αναπτύσσει τις προσωπικές της στρατηγικές, αγνοώντας τις πάγιες πρακτικές της Ο.Μ. και την πολιτική στάση που πρέπει να διακρίνει έναν πανεπιστημιακό δάσκαλο. Μάλιστα, η κ. Αλεξίου αποφάσισε να συμπαραταχθεί με τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης και να αναλάβει την εκπροσώπησή της στις σχέσεις με το πανεπιστήμιο, χωρίς να συζητήσει, χωρίς καν να ενημερώσει την Ο.Μ. που την υπέδειξε ως υποψήφια δημοτική σύμβουλο».

«Μετά την πολιτική επιλογή της κ. Αλεξίου, η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πανεπιστημιακών Θεσσαλονίκης αποφάσισε την αναστολή της ιδιότητας μέλους της, όπως προβλέπεται από το άρθρο 7 του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ για τις υποχρεώσεις των κομματικών μελών», καταλήγει η Οργάνωση.