Skip to main content

Σημαντικό προβάδισμα για Άρσεναλ, 1-0 τον Ολυμπιακό στο Φάληρο (video)

Οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά τους Λονδρέζους, έπεσε η απόδοσή τους στο 2ο ημίχρονο και τιμωρήθηκαν στο τέλος από τον Λακαζέτ.

Την ήττα με 0-1 από την Άρσεναλ γνώρισε ο Ολυμπιακός στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κατά την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τη φάση των «32» του Europa League.

Σημειώνεται πως η ρεβάνς θα διεξαχθεί την επόμενη Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου, και ώρα 22:00 στο «Emirates Stadium».

Ο Ολυμπιακός άρχισε καλά στην αναμέτρηση χάνοντας σημαντική ευκαιρία μόλις στο 2’ με τον Βαλμπουενά με τον Λένο να αποκρούει εντυπωσιακά ενώ η Άρσεναλ απάντησε στο 20΄όταν ο Ομπαμεγιάνγκ πάσαρε στον Μαρτινέλι και ο τελευταίος γύρισε στον Λακαζέτ που αστόχησε από θέση βολής.

Το γκολ που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των «κανονιέρηδων» σημειώθηκε στο 81’ όταν ο Ομπαμεγιάνγκ συνδυάστηκε από τα αριστερά με τον Σάκα και ο τελευταίος γύρισε τη μπάλα προς τον Λακαζέτ που εκτέλεσε ακαριαία τον Σα διαμορφώνοντας το τελικό 0-1.

Μάλιστα, το συγκρότημα του Μίκελ Αρτέτα, που έκανε σήμερα το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο στον πάγκο της αγγλικής ομάδας, έφτασε κοντά στην επίτευξη ενός ακόμη γκολ όταν αρχικά στο 85’ και μετά από αντεπίθεση, ο Λακαζέτ σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή αλλά ο Σα απέκρουσε σε κόρνερ ενώ ένα λεπτό αργότερα, και ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Θεμπάγιος από τα αριστερά, η κεφαλιά του Παπασταθόπουλου κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Σα.