Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021
x

ΕΛΑΣ: 332 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΕ 15 ΜΟΛΙΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Το πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου οι υπηρεσίες της ελληνικής αστυνομίας δέχθηκαν συνολικά 554 καταγγελίες για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Συνολικά 554 καταγγελίες για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε όλη την επικράτεια διαχειρίστηκαν το πρώτο 15νθήμερο Αυγούστου 2021 οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αστυνομικοί των αρμόδιων Υπηρεσιών ανταποκρίθηκαν άμεσα και συνέλαβαν συνολικά 332 άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία σχηματίζοντας σχετικές δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες τακτικής διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006.

«Η Ελληνική Αστυνομία διερευνά κάθε καταγγελία και διαχειρίζεται κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και ενημερώνει τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ παράλληλα παρέχει κατευθύνσεις και πληροφορίες στα θύματα, για την αναζήτηση δομών στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ενημερωθείτε εδώ για τις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας και αντλήστε χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ