Skip to main content

Η ΕΛΑΣ για τα επεισόδια στη Μαλαματίνα: Δύο συλλήψεις, τέσσερις αστυνομικοί τραυματίες

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί - Συλληφθέντες δύο απεργοί ηλικίας 59 και 20 ετών

Για «παράνομη βία» κατηγορούνται τα δύο άτομα, 20 και 59 ετών, που συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης έξω από εργοστάσιο «Μαλαματίνα» στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν.

Παράλληλα, στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται ακόμα ένα άτομο, εργαζόμενος της επιχείρησης που δεν ήταν απεργός, που αναζητείται να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, έπειτα από έγκληση που υπέβαλε ένας από τους συλληφθέντες για απειλή και εξύβριση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 424 ΓΣΝΕ, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.

Διαβάστε ακόμη: ΚΚΕ για επεισόδια στη «Μαλαματίνα»: Απρόκλητη επίθεση με γκλοπ και χημικά έναντι απεργών

Από την αστυνομία σημειώνεται ότι ένας από τους συλληφθέντες μεταφέρθηκε σε δημόσιο νοσοκομείο, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο απεργός που νοσηλεύεται είναι ο 59χρονος και διεκομίσθη στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή της αρμόδιας εισαγγελικής Αρχής.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη-Μαλαματίνα: Αστυνομική βία σε βάρος του καταγγέλλει ο Σωκράτης Φάμελλος (vid)

«Οι αστυνομικές δυνάμεις, που λάμβαναν μέτρα για τη διασφάλιση της τάξης και την αποτροπή εκδήλωσης εκνόμων ενεργειών, παρουσία εισαγγελικής Αρχής, επιχείρησαν να απομακρύνουν τους συγκεντρωμένους προκειμένου να πραγματοποιηθεί η είσοδος των εργαζομένων στην επιχείρηση, ενώ κατά τη διάρκεια αυτής έλαβε χώρα περιορισμένη χρήση των αναγκαίων μέσων, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια: