Skip to main content

ΕΛΑΣ για πορεία στη Θεσσαλονίκη: 120 άτομα, 94 πρόστιμα, 6 συλλήψεις

Οι δυνάμεις της αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη έξι ατόμων, την προσαγωγή άλλων 28 και την επιβολή συνολικά 94 προστίμων των 300 ευρώ.

Στην προσαγωγή 28 ατόμων, τη σύλληψη άλλων έξι και τη επιβολή 98 προστίμων των 300 ευρώ για μέτρα κατά του κορωνοϊού προχώρησε σήμερα οι αρχές, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ μετά την ξαφνική πορεία της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση, η οποία έχει πλέον λήξει, προκλήθηκε όταν περισσότερα από 100 άτομα, παρά την απαγόρευση συναθροίσεων λόγω της πανδημίας, συγκεντρώθηκαν επί της οδού Τσιμισκή και έπεσαν πάνω σε μπλόκο της αστυνομίας.

Η αστυνομία προχώρησε σε έλεγχο των ατόμων για τις βεβαιώσεις μετακίνησης, ενώ στο σημείο βρέθηκε και εισαγγελέας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Ανακοινώνεται ότι 120 άτομα, την 15:40 ώρα, συγκεντρώθηκαν ξαφνικά από διάφορα σημεία, στον οδικό κόμβο Αγίας Σοφίας – Τσιμισκή - Καρόλου Ντηλ και εγκλωβίστηκαν από τις υπάρχουσες στο χώρο αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η πορεία προς την αμερικάνικη Πρεσβεία.

Επιβλήθηκαν 94 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ, πραγματοποιήθηκαν 6 συλλήψεις και από τον συγκεκριμένο χώρο και την ευρύτερη περιοχή πραγματοποιήθηκαν άλλες 28 προσαγωγές.

Μετά την επιβολή προστίμων αποχώρησαν ειρηνικά. Δεν  έγινε χρήση δακρυγόνων μέσων.