Skip to main content

ΕΛΑΣ: Μείωση κλοπών και διαρρήξεων στον δήμο Νεάπολης Συκεών

Τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης που δείχνουν μείωση κλοπών και διαρρήξεων στην περιοχή του δήμου Νεάπολης Συκεών

Για σημαντική μείωση σε περιπτώσεις ληστειών, κλοπών – διαρρήξεων στον δήμο Νεάπολης Συκεών κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά κατά το τρίμηνο Ιανουάριος – Μάρτιος του τρέχοντος έτους, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του έτους 2020 παρατηρήθηκε σημαντική μείωση σε περιπτώσεις ληστειών, κλοπών – διαρρήξεων και κλοπών τροχοφόρων και συγκεκριμένα:

• Ληστείες, μείωση 79%
• κλοπές – διαρρήξεις, μείωση 13%
• κλοπές τροχοφόρων, μείωση 6%

Η Αστυνομική Διεύθυνση υπενθυμίζει την πρόσφατη εξιχνίαση υπόθεσης βιασμού από 38χρονο ημεδαπό, καθώς και της ένοπλης ληστείας σε κατάστημα ψιλικών από 25χρονο ημεδαπό που σημειώθηκαν στην περιοχή, κατά τις οποίες συνελήφθησαν άμεσα οι δράστες.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης υπογραμμίζει επίσης ότι κατά την εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής του δήμου Νεάπολης - Συκεών, πραγματοποιούνται συνεχείς και συστηματικοί έλεγχοι, αλλά και ειδικές αστυνομικές δράσεις, τόσο από τις οικείες Αστυνομικές Υπηρεσίες, όσο και από έτερες Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Θ. όπως ομάδες «Ζ» και ΔΙ.ΑΣ., πληρώματα περιπολικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, Ομάδας Αντιμετώπισης Συμβάντων της Διεύθυνσης Αστυνομίας, καθώς και ειδικές ομάδας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης (Ο.Π.Κ.Ε. και Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι. κ.α.).