Skip to main content

ΕΛΑΣ: 554 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία το πρώτο 15νθήμερο Αυγούστου

Από τις 554 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία συνελήφθησαν συνολικά 332 άτομα σε όλην την Επικράτεια από αστυνομικούς της ΕΛΑΣ

Σε 554 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία ανταποκρίθηκε το πρώτο δεκαπενθήρο του Αυγούστου η Ελληνική Αστυνομία σε όλην την επικράτεια.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των αρμόδιων Υπηρεσιών ανταποκρίθηκαν άμεσα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, και συνέλαβαν συνολικά 332 άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία σχηματίζοντας σχετικές δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες τακτικής διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006.

Η Ελληνική Αστυνομία επισημαίνει στην αναοίνωση της ότι διερευνά κάθε καταγγελία και διαχειρίζεται κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και ενημερώνει τις αρμόδιες δικαστικές αρχές. Παράλληλα παρέχει κατευθύνσεις και πληροφορίες στα θύματα, για την αναζήτηση δομών στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης.

Τις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας θα βρείτε εδώ.