Skip to main content

Ελευθερώθηκε ο Έλληνας ναυτικός που απήχθη από πειρατές στο Τόνγκο

Η διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου ανακοίνωσε πως ο Έλληνας ναυτικός και δύο ακόμη μέλη ελευθερώθηκαν - Ένα τέταρτο μέλος πέθανε από ασθένεια.

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση του Έλληνα ναυτικού που απήχθη και κρατούνταν σε καθεστώς ομηρίας από πειρατές στο Τόνγκο μαζί με τρία ακόμη μέλη του πληρώματος του πετρελαιοφόρου Elka Aristotle.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας του πλοίου με ελληνική σημαία, τρία από τα τέσσερα μέλη, εκ των οποίων και ο Έλληνας ναυτικός, αφέθηκαν ελεύθεροι και είναι καλά στην υγεία τους.

Και οι τρεις πέρασαν από ιατρικούς ελέγχους και προς το παρόν ενημερώνονται από τις τοπικές αρχές πριν επιστρέψουν σε Ελλάδα, Φιλιππίνες και Γεωργία.

Ωστόσο, με μεγάλη θλίψη, αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι διευθυντές επιβεβαιώνουν ότι το τέταρτο μέλος του πληρώματος, υπήκοος των Φιλιππινών, που απήχθη και κρατήθηκε όμηρος, πέθανε.

Η εταιρεία σημειώνει πως έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για το περιστατικό, ωστόσο επισημαίνει πως ο θάνατός του δεν οφείλεται σε ενέργειες των πειρατών, αλλά σε ασθένεια.