Skip to main content

Έλεγχοι μέτρων κορωνοϊού: Ξεπέρασαν τα 500.000 ευρώ τα χθεσινά πρόστιμα

Οι φορείς εντατικοποιούν τους ελέγχους τους, επικεντρώνοντας τη δραστηριότητά τους στις περιοχές που καταγράφουν το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων.

Ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο ευρώ το ύψος των προστίμων στη χώρα μετά από ελέγχους που πραγματοποίησαν τα αρμόδια κλιμάκια όλων των ελεγκτικών μηχανισμών.

Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας χθες έγιναν συνολικά 71.418 έλεγχοι και καταγράφηκαν 1.628 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 523.800 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε δύο επιχειρήσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων διενεργώντας 59.258.

Το 1520 δέχτηκε τρεις χιλιάδες τριακόσιες ενενήντα τρεις (3.393) κλήσεις, που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Οι αρμόδιοι φορείς εντατικοποιούν τους ελέγχους τους, επικεντρώνοντας τη δραστηριότητά τους στις περιοχές που καταγράφουν το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων και σε εστίες υψηλής διακινδύνευσης.

Στο σχεδιασμό των ελέγχων προτεραιοποιείται, η επιτήρηση της ορθής εφαρμογής των κανόνων λειτουργίας του “click away”, καθώς και ο έλεγχος των μετακινήσεων των πολιτών στο πλαίσιο όσων ισχύουν ενόψει του εορτασμού των Χριστουγέννων.

φωτογραφία αρχείου