Skip to main content

Έλεγχοι μέτρων: Πρόστιμα ύψους 486.600 ευρώ και οκτώ συλλήψεις την Τετάρτη

Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε οκτώ συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων.

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες διενήργησαν την Τετάρτη συνολικά 75.537 ελέγχους και κατέγραψαν 1.594 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 486.600 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε δύο επιχειρήσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (68.426).

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις

1. Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε οκτώ συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες.
2. Η ΕΛΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση πελατών, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
3. Η ΕΛΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ σε ένα φυσικό πρόσωπο για παραβίαση του κατ’ οίκον περιορισμού, στην Περιφέρεια Κρήτης.
4. Η ΕΛΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη ενός γυμναστηρίου διότι εξυπηρετούσε δύο πελάτες, στην Περιφέρεια Κρήτης.
5. Η ΕΛΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ σε έναν διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία, στην Περιφέρεια Αττικής.
6. Η ΕΛΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για παραμονη πελατών εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Αττικής.
7. Η ΕΛΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ σε ένα φυσικό πρόσωπο που είχε την ευθύνη λειτουργίας γυμναστήριου για παραβίαση της αναστολής του κλάδου, στην Περιφέρεια Ηπείρου.
8. Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 2.700 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.
9. Η Δημοτική Αστυνομία Αθηνών επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 7.200 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση.
10. Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμο ύψους 300 ευρώ σε ένα φυσικό πρόσωπο για μη χρήση μάσκας, στην Περιφέρεια Αττικής.

Το 1520 δέχτηκε συνολικά 1.320 κλήσεις, που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.