Skip to main content

Elina Belagra: Από τα εργοτάξια της Θεσσαλονίκης στη διοργάνωση γάμων

Η Ελίνα Μπελάγρα άφησε μέσα στην κρίση τη δουλειά της ως μηχανικός έργων υποδομής και μπήκε σε ένα άλλο απαιτητικό… εργοτάξιο, αυτό των γάμων

Έχει μεταφέρει τις δεξιότητες του μηχανικού στις ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες της διοργάνωσης ενός γάμου. Άλλωστε, η αντίληψη του χώρου, αλλά και η διαχείριση πολλών ανθρώπων που είχε συνηθίσει στα εργοτάξια έγιναν στα χέρια της εργαλεία για να μπορεί να προσφέρει στα μελλόνυμφα ζευγάρια αυτό που επιθυμούν.

Η Ελίνα Μπελάγρα δημιούργησε πριν από μια οκταετία, σε ηλικία μόλις 26 χρόνων, την εταιρεία διοργάνωσης γάμων Elina Belagra στη Θεσσαλονίκη, συνδυάζοντας δύο αγάπες της, τη δουλειά του μηχανικού έργων υποδομής, που ήταν το επάγγελμά της μέχρι τότε, αλλά και την κλίση της στη διακόσμηση. Στα χρόνια που πέρασαν το όνομά της έγινε γνωστό και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, όπως η Ξάνθη, η Καβάλα, η Ορεστιάδα και η Κοζάνη, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που συνέβαλε εκ του μακρόθεν σε γάμους στην Ιταλία. Πριν από δύο χρόνια μάλιστα διακρίθηκε σε βράβευση για τους σημαντικότερους νέους επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας κάτω των 40 ετών, στο πλαίσιο του Money Show.

Από πρόκληση σε πρόκληση

Έχοντας ήδη αναγκαστεί μια φορά να πάρει σοβαρές αποφάσεις για την επαγγελματική της πορεία εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, δεν φοβάται πια τις προκλήσεις, όπως για παράδειγμα αυτή που προέκυψε με την πανδημία του κορωνοϊού. Είναι δε έτοιμη, όπως λέει, να βρει έξυπνες λύσεις για να κρατήσει τον κόσμο σε… απόσταση, χωρίς να χαθεί το συναίσθημα της πιο ιδιαίτερης στιγμής στη ζωή ενός ζευγαριού. Από σήμερα μάλιστα πιάνει και πάλι δουλειά, προσαρμοσμένη στις νέες, έκτακτες καταστάσεις, αφού οι γάμοι δεν μπορούν να περιμένουν. «Δεν θα διακινδυνέψω ούτε την χαρά ούτε όμως την υγεία των καλεσμένων» λέει και ετοιμάζεται για τη νέα πρόκληση.

Η Ελίνα Μπελάγρα

Σε κάθε περίπτωση στόχος της είναι να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερα ζευγάρια ευτυχισμένα και μέσα από αυτό έχει κι εκείνη το δικό της μερίδιο αγάπης. «Εισπράττω πολλή αγάπη σε κάθε γάμο. Όταν κάθομαι πίσω από τις λαμπάδες για να ελέγξω ότι όλα είναι εντάξει και βλέπω τη νύφη να χαμογελά ή όταν οι γονείς έρχονται για να με ευχαριστήσουν είναι ένα αξεπέραστο συναίσθημα» λέει η Ελίνα Μπελάγρα, που στο μέλλον θέλει να δει την επιχείρησή της να μεγαλώνει και να επεκτείνεται.    

«Το ότι ήμουν στο εργοτάξιο και είχα συνηθίσει να κάνω πολλές δουλειές ταυτόχρονα, το ότι ήμουν εξοικειωμένη δηλαδή με το καθημερινό multitasking, με βοήθησε στη διοργάνωση γάμων και εκδηλώσεων, από το πώς θα γίνουν οι κατόψεις μέχρι πώς θα στηθούν τα τραπέζια» λέει στη Voria.gr.

Το εργοτάξιο, η κρίση και η μετάβαση στη διοργάνωση γάμων

Όταν ήταν μικρή, η Ελίνα Μπελάγρα δεν έπαιζε με κούκλες, αλλά προτιμούσε τα τουβλάκια και τις κατασκευές, ενώ λάτρευε να αλλάζει θέσεις στα πράγματα και να δίνει άλλη εικόνα στον χώρο όπου ζούσε. Μεγαλώνοντας σπούδασε μηχανικός έργων υποδομής και γρήγορα μπήκε στα εργοτάξια, στο πεδίο των δημόσιων έργων. Η κρίση όμως δεν άργησε να αλλάξει τα δεδομένα στη δουλειά της και την ανάγκασε να σκεφτεί το μέλλον της από την αρχή. Ερασιτεχνικά είχε βοηθήσει στη διακόσμηση των γάμων δύο φιλικών της ζευγαριών, οπότε η διοργάνωση γάμων ήρθε ως μια ιδανική αλλαγή καριέρας. Το 2013 δημιούργησε έναν χώρο στην Προξένου Κορομηλά 3, ο οποίος έγινε το «στρατηγείο» της για την διοργάνωση των γάμων. Το πελατολόγιο στήθηκε βήμα βήμα και σύντομα από στόμα σε στόμα η οργανωτική της φήμη διαδόθηκε.

«Η οργανωτικότητα, η ψυχραιμία και η καλή διάθεση είναι τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται σε αυτή τη δουλειά και όλα μου είχαν χρειαστεί και στο εργοτάξιο» λέει.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια στο πλευρό της βρίσκεται η μητέρα της Βασιλική, που αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο μέρος της επιχείρησης και μοιράζεται τα όνειρα και τις δημιουργικές αγωνίες της κόρης της. Πριν από έναν χρόνο η βάση της Ελίνας Μπελάγρα μεταφέρθηκε στην Προξένου Κορομηλά 33, αυτή τη φορά όμως προστέθηκε και τμήμα με νυφικά και άλλα αξεσουάρ γάμου και βάφτισης. 

Πάντως, ενώ έχει διοργανώσει δεκάδες γάμους άλλων, δεν έχει σκεφτεί ποτέ τον δικό της γάμο, αν και της φαίνεται δύσκολο να είναι και νύφη και διοργανώτρια την ίδια στιγμή, όπως λέει.