Skip to main content

Ελίνα Τζένγκο: Είμαι από την Αλβανία αλλά νιώθω Ελληνίδα - Μεγάλωσε στη Χαλκιδική

«Μου έρχονται και πολλά αρνητικά μηνύματα επειδή κατάγομαι από την Αλβανία. Είμαι από την Αλβανία, αλλά είμαι και Ελληνίδα», είπε η πρωταθλήτρια.

Για τη σπουδαία επιτυχία της να αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό μίλησε η Ελίνα Τζένγκο.

Η 20χρονη αθλήτρια που μεγάλωσε στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής μίλησε στον ΑΝΤ1 και υπογράμμισε ότι «είμαι πολύ χαρούμενη και δέχομαι την αγάπη του κόσμου, προσπαθώ να το συνειδητοποιήσω», αναφερόμενη στο χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Μόναχο.

«Νομίζω το περίμενα το μετάλλιο, γιατί μπήκα πολύ προετοιμασμένη σε αυτόν τον αγώνα. Είχα μια χρονιά με πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά είπα ότι δεν θέλω να τελειώσει έτσι η σεζόν μου και μπήκα στον αγώνα και τα κατάφερα», πρόσθεσε η Ελίνα Τζένγκο.

Αποκάλυψε, δε, πως μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου «το πρώτο τηλεφώνημα το έκανα στους γονείς μου, με περίμεναν πώς και πώς. Μου λένε κάθε φορά "Eλίνα, δεν θα σε δούμε, θα περιμένουμε τηλεφώνημά σου μετά", γιατί αισθάνονται ότι μου περνούν το άγχος». «Η οικογένειά μου έχει μερίδιο αυτής της επιτυχίας, με έχουν στηρίξει από την πρώτη στιγμή σε ό,τι κάνω», είπε επίσης η Τζένγκο.

Όσο για τις προσπάθειες που έκανε για να πάρει την ελληνική υπηκοότητα, ανέφερε: «Έκανα πολλές προσπάθειες και προετοιμασία, ετοιμαζόμουν και τελευταία στιγμή δεν πήγαινα στον αγώνα γιατί δεν είχα την ελληνική υπηκοότητα. Έχω γεννηθεί εδώ, έχω μεγαλώσει εδώ, η Ελλάδα είναι η χώρα μου. Είμαι από την Αλβανία, οι γονείς μου είναι από εκεί. Δεν έχω βιώσει ρατσισμό, οι άνθρωποι στο χωριό που μένουμε μου έχουν φερθεί όμορφα από παιδί, ήμουν πολύ κοινωνική κι εγώ».

«Μου έρχονται και πολλά αρνητικά μηνύματα επειδή κατάγομαι από την Αλβανία. Είμαι από την Αλβανία, αλλά είμαι και Ελληνίδα, νιώθω Ελληνίδα, έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει εγώ», κατέληξε η Ελίνα Τζένγκο.