Skip to main content

«Ελλάδα 2021»: Πρόσκληση Μητσοτάκη σε Πούτιν, Μακρόν και πρίγκιπα Κάρολο

Οι προσκλήσεις του πρωθυπουργού αφορούν τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 στις 25 Μαρτίου.

Πρόσκληση σε Πούτιν, Μακρόν και πρίγκιπα Κάρολο να επισκεφθούν την Αθήνα τον Μάρτιο του 2021 έχει απευθύνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την αποκάλυψη έκανε χθες, Δευτέρα, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή.

Οι προσκλήσεις αφορούν τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Στις 25 Μαρτίου 2021, η μεγάλη εκδήλωση που προγραμματίζεται στην Αθήνα, θα ενώσει το τέλος της διαδρομής, το Ναυαρίνο, με την επίσημη αφετηρία της Επανάστασης, την 25η Μαρτίου 1821. Το επίσημο πρόγραμμα δεν έχει αποσαφηνιστεί, αλλά συζητείται η διοργάνωση εκδήλωσης στην Πύλο, όπως και γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η ιδέα για τη «συγχώνευση» της 25ης Μαρτίου με το Ναυαρίνο ανήκει στην πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου. Εάν όντως ευοδωθεί η επίσκεψη των τριών ηγετών, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κίνηση αυτή έχει διττή σημασία. Αφενός, ισχυροποιεί τους δεσμούς της Ελλάδας με τις τρεις χώρες που την εποχή της απελευθέρωσης από τον οθωμανικό ζυγό αποτελούσαν τις «προστάτιδες δυνάμεις». Αφετέρου, θα στείλει μήνυμα στην Τουρκία, που συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση.