Skip to main content

Έλληνας εργοδότης μετέτρεψε σε... στρατιωτική μονάδα την επιχείρησή του (vid)

Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, ως εργοδότης, είχε δώσει σττατιωτικούς βαθμούς στα στελέχη του, ενώ τους επέβαλε να κάνουν... κάμψεις.

Πρωτοφανείς πρακτικές εφάρμοζε Έλληνας εργοδότης στους υπαλλήλους του, αφού εφάρμοζε στρατιωτική λογική στη λειτουργία της εταιρείας με βαθμούς, παραγγέλματα και ποινές.

Όπως αποκαλύφθηκε από την εκπομπή Live news στο Mega, πρόκειται για mia απαράδεκτη τακτική Έλληνα εργοδότη προς τους εργαζομένους του.

«Να πούμε ότι για ένα θέμα τουλάχιστον παράδοξο, για μια συμπεριφορά ιδιοκτήτη εταιρείας τροφίμων με εξαγωγική δραστηριότητα, με εργοστάσια και χώρους επαγγελματικούς και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μεγάλη εταιρεία όπου εργάζονται 70-80 άτομα στα κεντρικά γραφεία. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, ως εργοδότης, ούτε λίγο ούτε πολύ, φαίνεται να επιβάλλει στρατιωτική εκπαίδευση. Αυτό είναι το παράδοξο, να προχωράει, να έχει μια στρατιωτική δομή στην εταιρεία. Δηλαδή να έχει τα βασικά στελέχη, τα οποία αποκαλεί με στρατιωτικούς βαθμούς. Δηλαδή στην εταιρεία έχει "λοχαγό", "ταξίαρχο", "επιλοχία". Όταν γίνεται σύσκεψη λέει π.χ. "να μας μιλήσει ο επιλοχίας"», είπε αρχικά ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος.

«Σύμφωνα με μαρτυρίες και καταγγελίες, ο συγκεκριμένος ζητούσε από τους εργαζόμενους και γυναίκες κυρίως, από τα ταμεία κλπ, να κάνουν push ups γαιτί έτσι είτε πίστευε, είτε θεωρούσε ότι υπάρχει κάποιο ζήτημα. Με βάση την κοσμοθεωρία του ζητούσε να κάνουν γυμναστικές ασκήσεις, νεαρές κοπέλες, που έχουν οικογένειες, να κάνουν push ups, μέσα στα γραφεία, μπροστά του. Είναι πράγματα που τα έχουμε ερευνήσει. Έχουν προκαλέσει διαμαρτυρίες, αναστάτωση μέσα στην εταιρεία. Έχουν φύγει υπάλληλοι και γι αυτούς τους λόγους και για κάποια άλλα πράγματα οικονομικής δυσπραγίας», τόνισε ο δημοσιογράφος.

«Διέκοπτε το meeting και όταν του έφταιγε κάτι έλεγε ότι "ο λοχαγός τάδε επιβάλλει στην ναυτίνα δέκα push ups" κι έπρεπε να σηκωθεί η κοπέλα να το κάνει. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη, υπάρχει και βίντεο με τα push ups κλπ», συμπλήρωσε ο Νίκος Ευαγγελάτος.