Skip to main content

Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία: Να σταματήσει ο εμπαιγμός των οδοντιάτρων

Η ΕΟΟ καταγγέλλει την κυβέρνηση για ασυνέπεια και παλινωδίες που δεν έχουν τέλος, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η πολιτεία εμπαίζει τους οδοντιάτρους

Την έντονη αντίδραση της για την απόφαση της  κυβέρνησης  να καταβάλει το  έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ τελικά σε «λίγους επιστήμονες», όπως αναφέρει, εκφράζει η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

Η ΕΟΟ, όπως αναφέρει, καταγγέλλει την κυβέρνηση για ασυνέπεια και παλινωδίες που δεν έχουν τέλος, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η πολιτεία εμπαίζει τους οδοντιάτρους  και  ότι  η  κυβερνητική  στάση  θίγει  την  αξιοπρέπεια  του οδοντιατρικού κλάδου.

Αναφέρει επίσης ότι  «η  απόφαση  του  υπουργείου  Εργασίας  και  Κοινωνικών Υποθέσεων που θέτει κριτήρια για την καταβολή του επιδόματος δείχνει πως η  κυβέρνηση  δεν  θέλει  να  βοηθήσει  ουσιαστικά  τους επαγγελματίες οδοντιάτρους που καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας στήριξαν το Εθνικό Σύστημα  Υγείας  καιτους  ασθενείς  προκειμένου  να  μην  επιβαρυνθούν περαιτέρω οι δημόσιες δομές της χώρας».

«Η θέσπιση κριτηρίων, όπως ο υπολογισμός της μείωσης τζίρου 20% με αυθαίρετο τρόπο αλλά και η θέσπιση πλαφόν οικογενειακού εισοδήματος χωρίς  να  λαμβάνονται  υπόψη  και  άλλα κριτήρια,  όπως  η  οικογενειακή κατάσταση,  αποκλείουν  τελικά  την  πλειοψηφία  των  οδοντιάτρων  από  την ελάχιστη δυνατή βοήθεια που μπορεί να τους προσφέρει η πολιτεία», προσθέτει.

Η  ΕΟΟ  καλεί  την  κυβέρνηση  να  εξορθολογήσει  τη  μέθοδο υπολογισμού της μείωσης τζίρου 20% μεταξύ των ετών 2019 και 2020 και να αποσύρει το κριτήριο του οικογενειακού εισοδήματος.

Καταλήγει πως το  επίδομα  πρέπει  να  δοθεί  με  βάση  το  πραγματικό  ατομικό εισόδημα και με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, ενώ η ΕΟΟ ζητεί ακόμη από την κυβέρνηση να στηρίξει τους οδοντιάτρουςπου νόσησαν από κορωνοϊό αλλά και τις οικογένειες των συναδέλφων που έχασαν τη μάχη, δείχνοντας την απαιτούμενη ευαισθησία και δίνοντάς τους ένα διπλάσιο επίδομα.