Skip to main content

Η τόνωση του επενδυτικού ρεύματος στην «Ελληνογερμανική Ημέρα για την οικονομία»

Στην τόνωση του επενδυτικού ρεύματος στη χώρα και την διαφυγή από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας εστιάζει το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο.

Στο ζήτημα της τόνωσης του επενδυτικού ρεύματος στη χώρα, σε μια περίοδο που η Ελληνική οικονομία αναζητεί δυνάμεις ανάπτυξης και διεξόδους διαφυγής από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, θα εστιάσουν οι τέσσερις θεματικές ενότητες της «Ελληνογερμανικής Ημέρας για την Οικονομία και τις Επενδύσεις», που διοργανώνει ψηφιακά, στις 13 Οκτωβρίου, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συζήτησης θα συζητηθούν τα εξής:
⦁    Οι ελκυστικοί για ξένες επενδύσεις κλάδοι της εγχωρίας οικονομίας, όπως περιγράφονται σε μελέτη του ΙΟΒΕ, η οποία καταρτίστηκε για λογαριασμό του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.
⦁    Εμβληματικές στρατηγικές επενδύσεις, που δίνουν ώθηση στην επιχειρηματικότητα, την απασχόληση και εν γένει την οικονομία, αποτελώντας φωτεινά παραδείγματα για ανάλογες δράσεις.
⦁    Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν επενδυτές κατά την είσοδό τους στην ελληνική και τη γερμανική αγορά, ο υποστηρικτικός ρόλος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου για κάθε επιχειρηματική ενέργεια προς τις δύο χώρες, καθώς και best practices ελληνογερμανικών συνεργειών.
⦁    Το Διεθνές Δίκτυο των 140 Διμερών Γερμανικών Επιμελητηρίων και ο ρόλος του ως «όχημα» εξωστρέφειας για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της «Ελληνογερμανικής Ημέρας για την Οικονομία και τις Επενδύσεις» προγραμματίζονται Β2Β συναντήσεις μεταξύ Ελληνικών και Γερμανικών επιχειρήσεων, «με το ενδιαφέρον να καταγράφεται μεγάλο» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK) και της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, θα υλοποιηθεί μέσω διαδικτύου και αποτελεί συνέχεια του επιτυχημένου «Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ – Όραμα και ευκαιρίες επενδύσεων», που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο 2020 στο Βερολίνο και της ψηφιακής ημερίδας «Hellenic-German Virtual Business Forum - Virtual B2B Meetings in Energy, Renewables, Environmental Technologies and Innovation», που έλαβε χώρα τον περασμένο Ιούνιο.

Χορηγοί της ψηφιακής εκδήλωσης είναι οι εταιρείες: ALLIANZ, BAYER HELLAS, BOEHRINGER INGELHEIM ELLAS, ERGO, JUWI HELLAS, LIDL HELLAS, ΣΧΣ Α.Τ.Ε.Ε, TÜV HELLAS (TÜV NORD), V+O και Veridos Matsoukis ΑΕ.