Skip to main content

Ελληνοτουρκικά: Τετ α τετ Παναγιωτόπουλου-Ακάρ - «Δεν μπορούμε να πάμε έτσι»

«Δεν μπορούμε να πάμε έτσι» είπε ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας στον Τούρκο ομόλογό του στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ

Σύντομη συνομιλία είχαν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ.

Πρόκειται για το πρώτο τετ-α-τετ μεταξύ των δύο ανδρών μετά την ακραία ένταση που έχει δημιουργήσει η Άγκυρα με αλλεπάλληλες δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας, που θέτουν ακόμα και θέμα κυριαρχίας ελληνικών νησιών.

Σημειώνεται ότι μετά τον έντονο διάλογο που είχε ο Ακάρ με Έλληνες βουλευτές, στη συνέχεια άλλαξε στάση, στέλνοντας μήνυμα διαλόγου και τονίζοντας πως είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

«Δεν μπορούμε να πάμε έτσι» είπε κατά πληροφορίες ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στον Τούρκο ομόλογό του, αναφερόμενος στην όξυνση των λεκτικών προκλήσεων από την πλευρά της Άγκυρας. Δεν είναι γνωστό πώς τοποθετήθηκε απαντώντας ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Δεδομένης της απόφασης του Ταγίπ Ερντογάν να σταματήσουν οι επαφές των ανώτατων στελεχών μεταξύ Άγκυρας και Αθηνών, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος θα έχει επί της ουσίας συνάντηση με τον Χουλουσί Ακάρ, με την ευκαιρία της σύναξης των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.