Skip to main content

EMA: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 12-15 ετών

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου της Pfizer στην ηλικιακή ομάδα των παιδιών από 12-15 ετών.

«Πράσινο φως» για τη χρήση του εμβολίου της Pfizer για παιδιά από 12 έως 15 ετών έδωσε την Παρασκευή ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, ανοίγοντας τον δρόμο για την εκκίνηση των εμβολιασμών στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Μάρκο Καβαλέρι, επικεφαλής της στρατηγικής εμβολιασμών του ΕΜΑ, το εμβόλιο της Pfizer κρίθηκε ασφαλές και για παιδιά 12 - 15 ετών.

Ο Καβαλέρι πρόσθεσε πως, σύμφωνα με τις δοκιμές που έγιναν, κανένα παιδί δεν εμφάνισε λοίμωξη Covid-19. Τόνισε πως ισχύουν τα ίδια δεδομένα όπως και στους ενήλικες, δηλαδή ο εμβολιασμός θα πραγματοποιείται σε δύο δόσεις, ενώ και οι παρενέργειες που παρατηρήθηκαν, ήταν κοινές με τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες που δέχτηκαν το σκεύασμα.

Στη συνέχεια, ο Καβαλέρι έκανε γνωστό πως τέσσερα αντιιικά φάρμακα μονοκλωνικών αντισωμάτων τελούν επί του παρόντος υπό αναθεώρηση από τον EMA. «Είμαστε σίγουροι ότι ορισμένες από αυτές τις αναθεωρήσεις θα οδηγήσουν σε εξουσιοδοτημένες θεραπείες κατά της Covid έως το τρίτο ή τέταρτο τρίμηνο του 2021».