Skip to main content

ΕΜΑ: Το νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που φέρνει την επανάσταση στην εξωσωματική

Με τη νέα μέθοδο ιο επιστήμονες θα μπορούν να αναγνωρίζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τα έμβρυα με την υψηλότερη δυνατότητα εμφύτευσης.

Μετά από δύο χρόνια στενής συνεργασίας οι επιστήμονες της Ισραηλινής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης AiVF και της μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής Embryolab παρουσίασαν για πρώτη φορά στον κόσμο το νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης ΕΜΑ.

Το νέο αυτό πρωτοπόρο σύστημα φιλοδοξεί να ανατρέψει τα μέχρι τώρα δεδομένα στην επιλογή των εμβρύων και να δώσει στους επιστήμονες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τα έμβρυα με την υψηλότερη δυνατότητα εμφύτευσης εξασφαλίζοντας έτσι, ακόμη καλύτερα ποσοστά επιτυχών κυήσεων.

Το 2019, το Embryolab αποδέχθηκε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση της AiVF να μετέχει ενεργά στον σχεδιασμό του νέου συστήματος EMA. Από τις 16 Νοεμβρίου 2021, το Embryolab είναι η πρώτη κλινική Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στον κόσμο που εγκαθιστά, το ολοκληρωμένο σύστημα ΕΜΑ προκειμένου να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα του συστήματος στην πράξη!

Όπως αναφέρει η CEO της AiVF Daniella Gilboa, «πρόκειται για ένα σπουδαίο ορόσημο για την επιστήμη της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Η δύναμη των δεδομένων θα βοηθήσει την Εμβρυολογία να γίνει ακόμη πιο αποτελεσματική για τα υπογόνιμα ζευγάρια».

Ο κ. Νίκος Χριστοφορίδης MD, MSc, FRCOG, χειρουργός Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Κλινικός και Επιστημονικός Διευθυντής του Embryolab, Συνιδρυτής Embryolab Academy, δήλωσε πως «με χαρά υποδεχόμαστε τις νέες αυτές εξελίξεις. Η τεχνολογία είναι ο καλύτερος μας σύμμαχος στην αντιμετώπιση της υπογονιμότητας».

Η κ. Αλεξία Χατζηπαρασίδου, MSc. PMI-RMP, σύμβουλος Κλινικής Εμβρυολογίας, διευθύντρια Embryolab Academy, συνιδρύτρια Embryolab, επισημαίνει ότι «το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης ΕΜΑ μας οδηγεί στην νέα εποχή της εξωσωματικής γονιμοποίησης όπου οι αυτοματισμοι και η υψηλή τεχνολογία θα εξασφαλίζουν αποτελεσματικότερες θεραπείες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής!».

Ο κ. Αχιλλέας Παπαθεοδώρου, PhD, M.Med.Sc., Senior Kλινικός Eμβρυολόγος (πιστοποιημένος από την ESHRE), Διευθυντής Εργαστηρίων Embryolab, επιβεβαιώνει πως «η ανάπτυξη ενός τέτοιου τεχνολογικά καινοτόμου αυτοματισμού θα βελτιώσει σημαντικά τη δυνατότητά μας να αναγνωρίζουμε και να επιλέγουμε για εμβρυομεταφορά μόνο τα έμβρυα που έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν σε υγιή εγκυμοσύνη. Τα οφέλη που αναμένονται είναι πολλαπλά και αφορούν κύρια στη σημαντική αύξηση των ποσοστών εγκυμοσύνης καθώς επίσης και στον περιορισμό του αριθμού των πολύδυμων κυήσεων. Η Ομάδα Εργαστηρίων του Embryolab, οι 12 Κλινικοί Εμβρυολόγοι και Τεχνολόγοι, εκπαιδευτήκαμε ώστε να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη λειτουργία της ΕΜΑ».

Το Embryolab, με τη δύναμη, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των ζευγαριών, στα 18 χρόνια λειτουργίας του, εξελίσσει το ρόλο του και μετέχει ενεργά στο σχεδιασμό και την υλοποίηση προϊόντων υψηλής τεχνολογίας που φέρνουν την επανάσταση στο χώρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής καθώς θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο τα ποσοστά επιτυχίας εγκυμοσύνης και γέννησης.

Η Embryolab ευχαριστεί την AiVF που την υποστηρίζει να εξελίξει το όραμά της.

«Αλλάζουμε ζωές, δημιουργούμε οικογένειες»