Skip to main content

Εμφάνισε... σφυγμό ο ΠΑΟΚ, πήρε βαθμό στο Καραϊσκάκης και τώρα Τούμπα για τη 2η θέση

Η φιέστα του Ολυμπιακού δεν... χάλασε και ο Δικέφαλος πήρε τον βαθμό που του δίνει το πάνω χέρι στο παιγνίδι της 2ης θέσης.

Ισόπαλο 1-1 αναδείχθηκε το ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ στον Πειραιά, για την προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Στο τέλος όλοι ήταν... οκ: η φιέστα του Ολυμπιακού δεν... χάλασε, ενώ και ο Δικέφαλος πήρε τον βαθμό που του δίνει το δικαίωμα να κρατά το πάνω χέρι στο παιγνίδι της 2ης θέσης, αφού αν κερδίσει τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα στην αυλαία τότε την κλειδώνει.

Το ματς στο “Καραϊσκάκης” ξεκίνησε με… σοκ για τον Ολυμπιακό, αφού μόλις στο 2′ ο ΠΑΟΚ έφτασε στο γκολ. Ο Ζίβκοβιτς έβγαλε ωραία σέντρα, ο Τζολάκης δεν εκτίμησε σωστά τη φάση και ο Σοάρες -προ του Έλληνα πορτιέρε- έκανε το 0-1 με κεφαλιά.

Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο 15λεπτο και προσπάθησε να ξεπεράσει το τραγικό του ξεκίνημα, κλείνοντας τον ΠΑΟΚ στα καρέ του. Οι Θεσσαλονικείς αμύνθηκαν μαζικά, αλλά στη συνέχεια έβγαλαν αντεπιθέσεις (κυρίως με τις προσπάθειες του Ζίβκοβιτς) εκμεταλλευόμενοι το κακό τρανζίσιον των γηπεδούχων και δημιούργησαν κάποιες φάσεις. Μάλιστα, στο 17′ ο Μίτριτσα ζήτησε πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Κανέ.

Οι γηπεδούχοι “άγγιξαν” την ισοφάριση στο 25′. Ο Ανδρούτσος έβγαλε τη σέντρα ο Γκάρι Ροντρτίγκες πήρε την κεφαλιά – ψαράκι στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ και έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλα αλλά δυσκολεύτηκε απέναντι στην πίεση που άσκησε ψηλά ο ΠΑΟΚ. Τελικά, οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση στο 41′. Από γέμισμα του Τζολάκη, ο Ανδρούτσος έφυγε στην… πλάτη του Τσαούση, ο μπακ των Πειραιωτών “σέρβιρε” για τον Καρβάλιο, ο οποίος νίκησε τον Πασχαλάκη σχεδόν από το ύψος του πέναλτι για το 1-1. Ο “δικέφαλος του Βορρά” θα μπορούσε να είχε πάει στα αποδυτήρια προηγούμενος στο σκορ, αλλά στο 44′ -σε φάση… καρμπόν με το γκολ που πέτυχε- ο Ζίβκοβιτς έβγαλε τη σέντρα, αλλά ο Ζβαμπ έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έβαλε με την έναρξη της επανάλληψης τον Μανωλά αντί του Μπαγκαλιάννη, με σκοπό να… συμμαζέψει τα αμυντικά προβλήματα της ομάδας του. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε με την.. φιλοσοφία των αντεπιθέσεων, ενώ ο Ολυμπιακός “έβγαλε” κάποιες ευκαιρίες μέσω στατικών φάσεων, με την άστοχη κεφαλιά του Παπασταθόπουλου (59’) να είναι η καλύτερη στιγμή σε αυτό το διάστημα. Κορυφαία φάση ήταν, ωστόσο, το μονοκόμματο-σκαστό σουτ του Μιτρίτσα στο 65’, με τον Τζολάκη να διώχνει εντυπωσιακά, με το ματς να φτάνει έτσι στη λήξη του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Ανδρούτσος, Μπαγκαλιάνης (46' Μανωλάς), Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Κανέ, Κούντε (71' Εμβιλά), Ροντρίγκες (84' Βαλμπουενά), Καρβάλιο, Φαντιγκά (58' Λόπες), Τικίνιο (71' Ελ Αραμπί).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε (87' Τέιλορ), Κρέσπο, Ίνγκασον, Τσαούσης, Κούρτιτς, Σβαμπ, Σοάρες (71' Ελ Καντουρί), Μιτρίτσα (76' Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Τσόλακ (71' Άκπομ).