Skip to main content

Εμφανίστηκε ο... κανονικός ΠΑΟΚ: Άνετη νίκη επί του ΠΑΟ, 2η θέση και τώρα τελικός

Το μυαλό και των δύο αντιπάλων βρισκόταν στον τελικό Κυπέλλου του Σαββάτου με τους προπονητές να αλλάζουν πολλά πρόσωπα στις εντεκάδες.

Μπορεί οι φίλοι του ΠΑΟΚ να περίμεναν 11 αγώνες για να δουν την ομάδα τους να παίρνει το τρίποντο της νίκης, αυτό όμως ήρθε στο προτελευταίο ματς της σεζόν, με τον Δικέφαλο του Βορρά να επικρατεί άνετα με 2-0 του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, σε ένα παιχνίδι «προετοιμασία» για τον τελικό του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ κόντρα στο Τριφύλλι.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου μπήκαν δυνατά όπως και στο παιχνίδι του Καραϊσκάκη και πέτυχαν νωρίς το πρώτο γκολ με τον Σβαμπ στο 14', ενώ επτά λεπτά αργότερα ο Άκπομ παραβίασε εκ νέου την εστία του Διούδη, κλειδώνοντας ουσιαστικά το αποτέλεσμα και τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία των πλέι οφ.

Λουτσέσκου και Γιοβάνοβιτς ανακάτεψαν την τράπουλα με πολλά νέα πρόσωπα ενόψει του τελικού, ωστόσο ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε την υπεροχή στο ματw, με τον Σοάρες να χάνει ευκαιρία στο 37' να κάνει το 3-0 και να τελειώσει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξαν και πολλά πέραν μια καλής ευκαιρίας του Ολιβέιρα στο 66' όπου σε τετ α τετ με τον Διούδη δεν πρόλαβε να εκτελέσει αφού κόπηκε από τον Βαγιαννίδη.

Οι πράσινοι ανέβασαν τις γραμμές τους και πίεσαν για να μειώσουν το σκορ χωρίς να το καταφέρουν και το υπόλοιπο ματς κύλησε με τους δύο αντιπάλους να σκέφτονται το παιχνίδι του Σαββάτου.

Ο Μακέντα ωστόσο θέλησε να  γίνει πρωταγωνιστής του αγώνα, αφού λίγα λεπτά μετά την είσοδο του δέχθηκε δύο κίτρινες και αποβλήθηκε.

Η λήξη του αγώνα βρήκε του οπαδούς του ΠΑΟΚ να ζητούν το «Κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό», ενώ τα φώτα έπεσαν πάνω στον Φερνάντο Βαρέλα που έπαιξε το τελευταίο του ματς μπροστά στον κόσμο του ΠΑΟΚ, μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του.