Skip to main content

Έμποροι Θεσσαλονίκης: Παίζουν με τις ζωές μας - Εξετάζουμε νομικές κινήσεις

Οι έμποροι της Θεσσαλονίκης αποφασίζουν το απόγευμα για τις επόμενες κινήσεις τους στο μπλόκο για άνοιγμα του λιανεμπορίου στην πόλη

«Η δυσαρέσκεια μας για την αιφνιδιαστική απόφαση για μη άνοιγμα του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη θα γίνει εμφανής πανελλαδικά, ενώ δεν αποκλείεται να κινηθούμε και νομικά».

Τα λόγια αυτά ανήκουν στον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελή Φιλιππίδη, ο οποίος μιλώντας στη Voria.gr μεταφέρει τη δυσαρέσκεια και την απογοήτευση των συναδέλφων του για την απόφαση της κυβέρνησης, μετά από εισήγηση των λοιμωξιολόγων, να μην ανοίξουν τελικά τα καταστήματα στην πόλη τη Δευτέρα, καθώς δεν το επιτρέπει η επιδημιολογική της εικόνα.

Διαβάστε: Οριστικό: Δεν ανοίγει η αγορά της Θεσσαλονίκης - Ελεύθερες οι διαδημοτικές τα ΣΚ

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Φιλιππίδης με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, όπως λέει, του εξήγησε πως η απόφαση, ελήφθη μετά από μια συνεδρίαση θρίλερ, εξαιτίας των αυξανόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο η ερώτηση που πλανάται είναι πως είναι δυνατόν να μην έλαβαν υπόψη τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, δυο ημέρες νωρίτερα, όταν ανακοινώθηκε το οριζόντιο άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη - Οργή του εμπορικού κόσμου για το μπλόκο στο άνοιγμα της αγοράς

«Η αλήθεια είναι πως κρατούσα μικρό καλάθι για το άνοιγμα της αγοράς. Εχθές το πρωί έψαχνα το ΦΕΚ για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 5 Απριλίου και δεν είχε εκδοθεί. Είμαστε μαθημένοι σε ανατροπές. Στις αρχές Φεβρουαρίου είχε εκδοθεί ΦΕΚ και ξαφνικά η απόφαση ακυρώθηκε τηλεοπτικά» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Φιλιππίδης υπογραμμίζοντας πως σήμερα στις 6.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΘ προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις των εμπόρων, ενώ θα συμβουλευτούν και τους νομικούς τους συνεργάτες για να δουν αν μπορούν να κινηθούν νομικά κατά της απόφασης.

«Πρέπει να γίνει κατανοητό πως με τις αποφάσεις αυτές παίζουν με τις ζωές μας. Μέχρι, χθες, ετοιμαζόμασταν για άνοιγμα, υπάλληλοι βγήκαν από την αναστολή, αγοράστηκαν εμπορεύματα με χίλιους κόπους και ξαφνικά βρισκόμαστε πάλι στο μηδέν. Πρέπει επιτέλους να σεβαστούν τον εμπορικό κόσμο. Η αγορά δεν ανοίγει με κυβερνητική εντολή, αλλά υπό συνθήκες, οι οποίες δεν μπορούν να αναιρούνται μέσα σε λίγες ώρες» καταλήγει ο πρόεδρος του ΕΣΘ.