Skip to main content

Θεσσαλονίκη - ΟΕΕΘ: Τα πέντε μέτρα που θα ανακουφίσουν χιλιάδες επαγγελματίες

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης αναφέρεται στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τη λήψη οικονομικών μέτρων στήριξης.

«Άμεση ήταν η ανταπόκριση της κυβέρνησης στα αιτήματα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης για τη λήψη οικονομικών μέτρων που θα ανακουφίσουν χιλιάδες επαγγελματίες από τις φορολογικές και τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις».

Αυτό επισημαίνει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, στην οποία διευκρινίζει πως στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η πρόσφατη εξαγγελία του πρωθυπουργού για μείωση από φέτος και σε μόνιμη βάση της προκαταβολής φόρου για όλα τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, από το 100% στο 55%.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, η προκαταβολή φόρου φέτος μειώνεται από το 100% στο 70% και από το 2022, στο 80%.

Επιπλέον, από την επόμενη χρονιά προβλέπεται μόνιμη μείωση του συντελεστή φόρων για όλες τις επιχειρήσεις από το 24% στο 22%, μείωση κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα ενώ αναστέλλεται η ειδική εισφορά αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα.

«Αναμφίβολα, πρόκειται για παρεμβάσεις που αναμένεται να δώσουν ανάσα στους πληττόμενους επαγγελματίες, οι οποίοι εδώ και 14 μήνες είδαν το εισόδημα τους να συρρικνώνεται επικίνδυνα και τις υποχρεώσεις τους να διογκώνονται» σημειώνει η ΟΕΕΘ.