Skip to main content

Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: Να ανοίξει η αγορά, αλλιώς να παραιτηθούν όλοι

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης ζητά να ανοίξει το λιανεμπόριο της περιοχής, έστω και με click away, αλλιώς ζητά από όλους τους ιθύνοντες να παραιτηθούν.

«Να ανοίξει η αγορά της Κοζάνης έστω και με click away αλλιώς ζητάμε από όλους, βουλευτές, περιφερειάρχη και δήμαρχο την παραίτησή τους», αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τις πληροφορίες για το μη άνοιγμα του λιανεμπορίου στην περιοχή της Κοζάνης.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Ανοίγει τη Δευτέρα με click away το λιανεμπόριο - Κλειστή η Κοζάνη

«Τόσο καιρό ζητάμε επίμονα να κλείσουν όλα στη περιοχή μας, να γίνει ένα σοβαρό lockdown, να μην είναι μόνο το λιανεμπόριο το εξιλαστήριο θύμα! Θέλουμε να δουλέψουμε, θέλουμε να ζήσουμε», καταλήγει ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης.


Μία ανακοίνωση μη λειτουργίας του λιανεμπορίου στην Κοζάνη θα «προκαλέσει πιθανόν ανεξέλεγκτες καταστάσεις αφού ήδη δεχόμαστε σωρεία τηλεφωνημάτων αγανακτισμένων πολιτών», αναφέρει σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης.

«Κάτι τέτοιο δεν πρέπει να συμβεί επ΄ουδενί. Η κοινωνική αντοχή αλλά και συνοχή είναι σε οριακό σημείο. Οι επιχειρήσεις βρίσκονται στα όρια της οικονομικής καταστροφής και κανείς πλέον δεν πείθεται ότι τα επαναλαμβανόμενα lockdown γίνονται με υγειονομικούς όρους», επισημαίνει ο περιφερειάρχης και προσθέτει:

«Κύριε πρωθυπουργέ, το πρόβλημα πλέον είναι κυρίως πολιτικό και θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί από εσάς προσωπικά. Ευελπιστώ ότι θα προλάβετε μια τέτοια δυσμενή εξέλιξη για την περιοχή μας».