Skip to main content

Εμπορικός Σύλλογος: Να μην ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη

Να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους την Κυριακή καλεί τα μέλη του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης - «Σεβαστείτε την αργία της Κυριακής»

Να μην ανοίξουν οι εμπορικές επιχειρήσεις την Κυριακή 23 Μαΐου προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, δηλώνοντας ότι πρέπει να γίνει σεβαστός ο θεσμός της κυριακάτικης αργίας.

Για την πρόθεση του ΕΣΘ σας είχε προϊδεάσει η Voria.gr στη στήλη της Καφέ Αριστοτέλους (δείτε εδώ).

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ΚΥΑ τα αρμόδια υπουργεία αποφάσισαν να επιτραπεί η δυνατότητα λειτουργίας του λιανεμπορίου τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου 2021.

Όπως σημειώνει ο Εμπορικός Σύλλογος, «για αυτή την απόφαση δεν λάβαμε ποτέ ενημέρωση και δεν υπήρξε ποτέ σύμφωνη γνώμη από τους εκπροσώπους του εμπορίου στη χώρα μας».

«Οι εμπορικές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης έχουν δώσει επανειλημμένα ηχηρά μηνύματα στο παρελθόν ότι δεν επιθυμούν το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα της Κυριακάτικης αργίας.

»Φίλοι καταναλωτές σας περιμένουμε από τη Δευτέρα έως το Σάββατο καθημερινά (71 ώρες) για να απολαύσετε τις αγορές σας στα καταστήματά μας. Η Κυριακή είναι η μέρα που μπορούμε να περάσουμε δημιουργικό χρόνο με τις οικογένειές μας, να ξεκουραστούμε ή να απολαύσουμε τις χαρές που προσφέρει η χώρα μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του. 

Ο ΕΣΘ καλεί τους εμπόρους και τους καταναλωτές να σεβαστούν την αργία της Κυριακής γιατί δεν είναι οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων που δεν επαρκούν, αλλά τα χρήματα.