Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εμβολιασμοί υγειονομικών στο παραπέντε στο 424

Πόσοι υγειονομικοί του Στρατιωτικού Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης μπαίνουν τελικά σε αναστολή - Πώς επηρεάζεται η λειτουργία του 424

Χρήση των διατάξεων γύρω από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό έκαναν υγειονομικοί που υπηρετούν στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 424 της Θεσσαλονίκης, ώστε να μην τεθούν σε αναστολή.

Όταν τέθηκε σε εφαρμογή η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους υγειονομικούς υπαλλήλους, από την έρευνα που διενήργησε η διοίκηση του 424 διαπιστώθηκε ότι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι (στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό) δεν ξεπερνούσαν τους 90.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, μπροστά στο ενδεχόμενο να τεθούν σε αναστολή, ορισμένοι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι του Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και έτσι συνεχίζουν να αποτελούν ενεργά μέλη του δυναμικού του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Όπως αναφέρουν τα ίδια στοιχεία, 50 εργαζόμενοι που δεν έκαναν ούτε την τελευταία στιγμή το εμβόλιο έλαβαν τα έγγραφα που τους θέτουν σε αναστολή εργασίας.

Παρά την απώλεια δεκάδων εργαζόμενων, το 424 ΓΣΝΕ παραμένει κατά πληροφορίες ανεπηρέαστο όσον αφορά τη λειτουργία του. Σημειώνεται δε πως άλλοι 50 υγειονομικοί που υπηρετούν στο 424 επανδρώνουν μέσω απόσπασης το εμβολιαστικό κέντρο της ΔΕΘ και με απόφαση της διοίκησης θα παραμείνουν αποσπασμένοι για όσο χρειαστεί, καθώς ούτε και έτσι επηρεάζεται η ετοιμότητα του νοσοκομείου.