Skip to main content

Εμβολιασμός: Οι τρεις αντί των δύο δόσεων μειώνουν τις πιθανότητες νοσηλείας λόγω Covid

Η χορήγηση αναμνηστικής δόσης εμβολίου mRNA έναντι του SARS-CoV-2 προσφέρει επιπλέον όφελος ως προς την προστασία από λοίμωξη Covid-19

Στη χώρα μας έχουν παραληφθεί τα ενισχυμένα εμβόλια με την παραλλαγή Omicron BA.1 (από τις Pfizer/BioNTech) και τα επικαιροποιημένα εμβόλια Pfizer BA 4/5, ενώ την Τρίτη 27/09/2022, άνοιξε η πλατφόρμα για όλους τους δικαιούχους της αναμνηστικής δόσης και οι πρώτοι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 03/10/2022, όπως ενημερώνει το υπουργείο Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, η συζήτηση για την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο εμβολιασμός με την ενισχυτική δόση του εμβολίου mRNA έναντι του SARS-CoV-2 έχει συσχετιστεί με μειωμένες πιθανότητες εμφάνισης σοβαρής νόσου Covid-19 σε σύγκριση με τον μη εμβολιασμό. Ωστόσο, μεταξύ των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί πλήρως με το mRNA εμβόλιο έναντι του SARS-CoV-2, δεν υπάρχουν πολλά δεδομένα για την προστασία που παρέχεται από την ενισχυτική δόση και πόσο καιρό διαρκεί η ανοσία που προσφέρει.

Διαβάστε περισσότερα στο e-farmako.gr